0
Tortillas med stegt krondyrsteaks, syltede rødløg, creme fraiche og frisk tomatsalsa

Tortillas med stegt krondyrsteaks, syltede rødløg, creme fraiche og frisk tomatsalsa

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløg
1 min.
Syltede rødløg

Pil løget, skær det i fine skiver, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

spidskåltomaterkoriander
5 min.
Salaten

Skyl tomaterne, spidskålen og korianderen grundigt.

Skær tomaterne i små stykker, spidskålen i strimler, og hak korianderen groft. Krydr med salt og peber, og bland det hele godt sammen. 

krondyrssteak
15 min.
Kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Krydr kødet godt med salt, og steg det i 1 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil det får godt med farve og er gennemstegt. 

Lad det hvile, imens tortillaerne lunes. Skær efterfølgende kødet i tynde skiver, og krydr med salt og peber.

Majs tortillas
20 min.
Tortillaerne

Varm tortillaerne op på en tør pande, og pak dem efterfølgende ind i et viskestykke, så de holder på varmen og dampen.

creme fraiche 18%
25 min.
Anretning

Servér tortillaerne med kødet og salaten, og top med creme fraiche og syltet rødløg.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?