Salm gerne selv det hele ved bordet, så får alle præcis det de gerne vil have. Hvis ike hele familien er glad for chili, kan du undlade den i salsaen og servere chilien ved siden af.
Skyl quinoaen og kom den i en gryde med rigeligt, koldt vand. Kog den mør under lpg. Ca. 15 min. Afdryp den og salt den.
Rist græskarkerner i en anelse olie på en varm pande. Rist i 1-2 min. Krydr dem med salt og tag dem af panden.
Kom mere olie på panden fra græskarkernerne og steg tortillas en ad gangen i den varme olie. De skal have 1/2-1 minut på hver side. Afdryp dem på en rist.
Imens dig steger tortillas: Snit korianderstilkene fint og sauter dem i olie og evt,. en klat smør på en varm pande. De skal ikke tage farve, ca. 1/2-1 min. Skyl og afdryp bønnerne og tilsæt dem på panden. Lad det snurre et par minutter eller 3. Krydr med salt og tilsæt 1 stor smørklart hvis du har, samt 1-2 dl koldt vand. Lad bønnerne simre, mos dem så groft med en gaffel og smag til. Hold dem lune på panden.
Snit spidskål fint.
Skær tomaterne i tern. Hak chili fint og hak koriander groft. Vend det hele sammen med saft af en lime kgb smag til med salt.
Skær fisken i mindre stykker. Fyld en frysepose med 1-2 spsk. hvedemel og fajitakrydderi. Ryst fiske i blandingen og steg den i olie på den varme pand fra tortillas. Steg i ca. 1 min. på hver side.
Anret cremefraiche i en lille skål.
Servér quinoa, tostadas, fisk, cremefraiche, bønner og salsa ved bordet.
Jeg kan lide at toppe min tostada med bønner, kål, salsa, fisk og cremefraiche og spise ekstra kål, quinoa og græskarkerner til på siden.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()