Hvis ikke alle i familien er glade for chili, kan du undlade den i salsaen, og servere chilien i en skål for sig.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoa, kom den i en gryde med rigeligt, koldt vand, og kog den mør under låg i ca. 15 min. Sigt vandet fra, og smag til med salt.
Rist græskarkerner i en anelse olie på en varm pande i ca. 1-2 min. Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
Kom mere olie på panden fra græskarkernerne og steg tortillas en ad gangen i den varme olie. De skal have 1/2-1 minut på hver side. Afdryp dem på en rist.
Snit korianderstilkene fint (gem bladene til senere), og sautér dem i olie og evt. en klat smør på en varm pande i ca. 1/2 -1 min. (de skal ikke tage farve).
Skyl og afdryp bønnerne, og tilsæt dem på panden. Lad det snurre 2-3 min., krydr med salt, og tilsæt 1 stor smørklat, hvis du har, samt 1-2 dl koldt vand.
Lad retten simre i 2-3 min., mos bønnerne groft med en gaffel, smag til med salt, og hold dem lune på panden.
Snit spidskål fint.
Skær tomaterne i tern, og hak chili fint og korianderblade groft. Vend det hele sammen med saft af lime, og smag til med salt.
Skær fisken i mindre stykker.
Fyld en frysepose med 1-2 spsk. hvedemel og fajitakrydderi, og ryst fisken i blandingen, så det bliver godt fordelt over det hele.
Steg fisken i olie på den varme pande fra tortillas i ca. 1 min. på hver side.
Anret creme fraiche i en lille skål.
Servér quinoa, tostadas, fisk, creme fraiche, bønner og salsa i skåle ved bordet, så alle selv kan vælge deres fyld.
Jeg kan lide at toppe min tostada med bønner, kål, salsa, fisk og creme fraiche, og spise ekstra kål, quinoa og græskarkerner til.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()