0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

pastinakporrehakket oksekødtørret timiantørret oreganosaltsort peberæg
Meatza

Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft. 
Riv pastinakken på den grove side af rivejernet, og snit porren til meatza og toppingen fint. Gem halvdelen af den snittede porre til toppingen. Har du børn, som piller alle grøntsager ud af maden, kan du rive pastinakken fint. 
 
Bland grøntsagerne med oksekød, krydderier og æg til en fars. Bred farsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og form den til en pizzabund. Bag bunden i ca. 15 minutter. Evt. væde kan hældes fra, når den er færdigbagt.

champignonssmørporresalttørret timiansort peber
Topping

Skær champignon i skiver, varm en pande op med smør eller olie, og steg svampene i 3-4 minutter, kom de snittede porrer, salt, timian og peber på panden, og steg, til porrerne er møre.  
Smør meatzaen med rød pesto, og kom svampe-toppingen over.

rucolacherry- eller blommetomaterhvidløgolivenolie, ekstra jomfruhvidvinseddikesaltsort peberbasilikum
Tilbehør

Skyl rucola, halvér cherrytomaterne, og fordel grøntsagerne på et fad. Hak hvidløg fint og rør sammen med olie, eddike, salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne og frisk basilikum.

35 min.
Anretning

Spis meatzaen med tomatsalaten til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
474 kcal
Protein:
39 g