
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd for ovnen på 175 grader, varmluft.
Riv pastinakken på den grove side af rivejernet, og snit porren til meatza og toppingen fint. Gem halvdelen af den snittede porre til toppingen. Har du børn, som piller alle grøntsager ud af maden, kan du rive pastinakken fint.
Bland grøntsagerne med oksekød, krydderier og æg til en fars. Bred farsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og form den til en pizzabund. Bag bunden i ca. 15 minutter. Evt. væde kan hældes fra, når den er færdigbagt.
Skær champignon i skiver, varm en pande op med smør eller olie, og steg svampene i 3-4 minutter, kom de snittede porrer, salt, timian og peber på panden, og steg, til porrerne er møre.
Smør meatzaen med rød pesto, og kom svampe-toppingen over.
Skyl rucola, halvér cherrytomaterne, og fordel grøntsagerne på et fad. Hak hvidløg fint og rør sammen med olie, eddike, salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne og frisk basilikum.
Spis meatzaen med tomatsalaten til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften