0
Urtebradepande med torskerogn og piri piri sauce

Urtebradepande med torskerogn og piri piri sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pastinakbladsellerismå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailløghvidløgolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl pastinak, og skyl den sammen med blegselleri og tomater.

Pil løget, men lad hvidløget være helt. Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og kom dem op i et ildfast fad.

Vend det hele i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Læg løgene, tomaterne og hvidløget i den ene side af fadet, da det skal bruges til en sovs. Bag det i ca. 15 min., indtil det har fået godt med farve og er blevet helt mørt.

torskerogn
15 min.
Torskerognen

Sæt en gryde med vand over, og kom et godt skud salt i. Når vandet koger, lægges torskerognen i vandet. Skru ned for varmen, så vandet kun lige bobler i overfladen. Kog rognen i ca. 10-15 min. alt efter dens størrelse. Mærk efter undervejs på rognen. For at den stadig er lidt rosa i midten, må den ikke blive for hård. Man kan vælge at skære den over på midten for at tjekke undervejs. Tag torskerognen op af vandet. Lad den hvile indtil servering, hvor den skæres i tykke skiver.

ras el hanoutcitroneddike
20 min.
Piri piri sovsen

Kom halvdelen af de bagte løg, hvidløg (som skal pilles efter bagning) og tomater i en skål, hvor man kan blende med en stavblender. Tilsæt krydderiblandingen, revet citronskal, lidt eddike, vand og olivenolie. Blendes og smages til med citronsaft, salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Brødet

Bag brødet som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Server de bagte grøntsager med torskerognen, brødet og piripiri-sovsen.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?