
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak gulerødderne og hvidløget i tynde skiver.
Pluk bladene fra stilken på timianen.
Hak persillen groft.
Varm en gryde op ved middel varme.
Steg halvdelen af hvidløget i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i et minuts tid.
Kom muslingerne i gryden, rør dem godt rundt, og lad dem dampe i ca. 3 min. med låg på, indtil størstedelen har åbnet sig.
Kom creme fraiche og timian i retten, og vend godt rundt. Pil evt. muslingerne ud af deres skaller.
Smag retten til med salt og citronsaft.
Varm en pande op ved høj varme. Steg gulerødderne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. under omrøring. Tilsæt resten af hvidløget og steg yderligere 30 sek.
Sluk for blusset, og smag gulerødderne til med salt og citronsaft.
Kom kartoflerne i en skål, mas dem lidt med en ske og vend dem med lidt olivenolie og persillen.
Servér kartoflerne i dybe tallerkener, og anret muslingerne og gulerødderne henover.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften