0
Urtemuslinger i nye kartofler med lynstegte gulerødder

Urtemuslinger i nye kartofler med lynstegte gulerødder

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hvidløggulerodtimianpersille
5 min.
Forbered grøntsagerne

Hak gulerødderne og hvidløget i tynde skiver.

Pluk bladene fra stilken på timianen.

Hak persillen groft.

blåmuslinger
15 min.
Damp muslingerne

Varm en gryde op ved middel varme.

Steg halvdelen af hvidløget i 1 spsk. olie pr. person under omrøring i et minuts tid.

Kom muslingerne i gryden, rør dem godt rundt, og lad dem dampe i ca. 3 min. med låg på, indtil størstedelen har åbnet sig.

Kom creme fraiche og timian i retten, og vend godt rundt. Pil evt. muslingerne ud af deres skaller.

Smag retten til med salt og citronsaft.

20 min.
Steg gulerødderne

Varm en pande op ved høj varme. Steg gulerødderne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. under omrøring. Tilsæt resten af hvidløget og steg yderligere 30 sek.

Sluk for blusset, og smag gulerødderne til med salt og citronsaft.

25 min.
Knus kartoflerne

Kom kartoflerne i en skål, mas dem lidt med en ske og vend dem med lidt olivenolie og persillen.

30 min.
Anretning

Servér kartoflerne i dybe tallerkener, og anret muslingerne og gulerødderne henover.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?