0
Vegetarisk moussaka
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
1 timer, 5 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde linserbelugalinser
1 min.
Linser

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.    

Hæld linserne i en sigte, skyl dem, og lad dem dryppe af. 

rødløghvidløgflåede og hakkede tomatertomatpurégrøntsagsbouillon
2 min.
Linsesovs

Hak løg og hvidløg fint, og steg dem i en gryde i 1/4 spsk. olivenolie pr. person, indtil løgene er klare.

Kom så Moussaka-krydderiblandingen i gryden, og steg i et par min.

Kom linser, de hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og følgende pr. person i: Knap 3/4 dl. vand, 1/2 tsk. balsamico, 1/4 tsk. honning, 1/2 tsk. salt og en lille knsp. peber.

Lad sovsen simre i 25-30 min., eller indtil linserne er kogt møre. 

søde kartofleraubergine
10 min.
Kartoffel og aubergine

Skræl de søde kartofler, og skær kartofler og aubergine i helt tynde skiver. 

Giv kartoffelskiverne et opkog i letsaltet vand, og lad dem koge i 2-3 min. Sørg for, at de er adskilte i vandet. Tag skiverne op af vandet, og lad dem køle lidt af, inden de bruges i moussakaen.

mornay sovsmuskatnød
30 min.
Saml moussakaen

Smør et ildfast fad med 1 tsk. olie. Hæld 1/3 af linsesovsen i bunden af fadet, kom så et lag kartoffelskiver og et lag aubergineskiver over, og gentag processen.     

Slut af med at komme den sidste 1/3 linsesovs over og til sidst mornaysaucen. Riv muskatnød henover.  

persillegrønne bønner
35 min.
Bag moussakaen

Bag moussakaen i 30 min., til de søde kartofler er møre. Lad moussakaen køle lidt af, og drys med hakket persille.    

Skær enderne af de grønne bønner, og kog dem i 5-7 minutter.    

65 min.
Anretning

Server moussaka med bønner til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
16,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,6 g
Kulhydrat:
67,1 g
heraf sukkerarter:
18,6 g
Kostfibre:
15,9 g
Protein:
29,4 g