0
Vegetarlasagne med kikærtepasta
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

stort rødløghvidløgsøde kartoflersquash
1 min.
Forbered grøntsager

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hak løg og hvidløg, skær de søde kartofler i tynde skiver, og riv squashen groft på et rivejern. Vrid den revne squash fri for væske, inden du bruger den.

Pastaskruer af kikærtemel
5 min.
Kogning af pasta

Kog pastaen, som det står skrevet på pakningen. Tag dog pastaen af blusset 3 min. før tid. Hæld vandet fra din kikærtepasta.

flåede og hakkede tomatertomatpurégrøntsagsbouillontørret oreganoPastaskruer af kikærtemelhytteostfrisk mozzarella
10 min.
Sovs

Kom 1/4 spsk. olie pr. person i en gryde, og svits løg og hvidløg, til de har fået lidt farve.

Tilsæt de hakkede tomater, tomatpure, grøntsagsbouillon, oregano, salt, peber, revet squash, kikærtepasta og vand.

Lad sovsen simre i 5 min.

Smør et ildfast fad med 1/4 spsk. olie pr. person, fordel halvdelen af de søde kartoffelskiver i bunden, og kom halvdelen af sovsen ovenpå.

Læg den anden halvdel kartoffelskiver på toppen af sovsen, og fordel den sidste sovs ovenpå. Slut af med hytteost og mozzarella i tynde skiver på toppen, og drys med salt og peber.

Bag lasagnen i 25-30 min. i ovnen.

appelsinspidskål
15 min.
Salat

Snit spidskålen i meget tynde strimler. Skræl appelsinen, og skær bådene ud i mundrette stykker. Kom kål og appelsin op i en skål, og krydr med 1/2 tsk. god olivenolie pr. person, salt og peber. 

40 min.
Anretning

Server dampende varm lasagne med en god portion spidskålssalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
635 kcal
Fedt:
20,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
67,7 g
heraf sukkerarter:
27,9 g
Kostfibre:
16,8 g
Protein:
35,9 g