0

Venøsteaks med rygeost og små fritter af aspargeskartofler samt rucolasalat

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bemærk at jeg ikke bruger salt eller peber til maden - kun groft salt til pommes fritterne.

Udover ingredienserne skal der bruges en wok.

Marinering af kødet:

Start med at marinere kødet ved at presse de 4 fed hvidløg. Læg dem i en frysepose, hæld rapskimolien i og læg kødet i posen. Bind en knude på posen og ryst den godt - så hvidløg, olie og kød bliver godt blandet. Lad kødet marinere i ca. 1 – 1½ time.

Pommes frittes af aspargeskartofler:

Skær kartoflerne i tynde stave og læg dem i en skål med vand. Det tager tid - men er besværet væk, da små pommes frittes lavet af aspargeskartofler bliver meget lækre og sprøde.

ADVARSEL!! Hvis der går ild i din olie eller din grill, må du ALDRIG komme vand på!, Olien eksploderer nemlig, hvis du kommer vand i, og du bliver alvorligt skoldet!! Brug låget og kvæl ilden i stedet.

Hæld rapsolien i din wok og sæt den på grillen. Når olien er varm koges de små kartoffelstave i olien, til de er møre. Sæt dem til side - de må gerne blive helt kolde. Så giver du dem 2. tur i wokken, og nu skal de tage farve og blive lysebrune og lækre. Drys dem med groft salt og hold dem varme i ovnen.

Mens du laver dine pommes frittes kan du samtidig lave dit tilbehør:

Rucolasalat med pinjekerner og grønne oliven:

Skyl salatbladene og bland dem med pinjekerner og grønne oliven - det bitre i rucolasalaten og de grønne oliven passer fint til det søde i pinjekernerne.

Rygeost med persille:

Kværn en stor dusk persille i en persillekværn og rør det sammen med rygeosten.

Venøsteaksene:

Gør din grill klar til direkte grillning eller tænd din gasgrill og sæt den på medium til høj varme.

Tag kødet ud af posen og grill steaksene i 1½ - 2 minutter på hver side. Du kan se, de er færdige, når kødsaften trækker op.

Servering:

Kom en teskefuld af rygeosteblandingen på hver steak (se video ovenover). Resten af rygeosteblandingen kan du bruge sammen med rucolasalaten.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.