0

Venøsteaks på spyd med fennikel og BBQ sauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med at lave BBQ saucen

BBQ Sauce

1 okseboullion terning opløst i 2 dl. kogende vand

2 dl ketchup

½ dl hvidvinseddike

½ dl worchestershiresauce

½ dl citronsaft

½ tsk stødt sort peber

1 lille hakket løg

3 spsk brun farin

Klip et hjørne af posen med venøsteakene og hæld kødsaften ned til BBQ saucen.

Sørg for at BBQ saucen har kogt før du bruger den og smager på den!

Smag til med salt.

Venø steaks

Læg steakene i en plast pose og hæld halvdelen af den afkølede BBQ sauce ned i posen, og lad den trække smag i køleskabet 1 time.

Fennikel

Fjern det yderste lag, og skær fenniklen i kvarte på langs, så du får nogle ”både”.

Shish-Kebab spyd

Kom kødet på spyddene og sørg for at folde kødet over et stykke fennikel, så det ligger i klemme mellem spyd og kød.

Lav to separate spyd med kun tomat og fennikel.

Ved grillen

Kom spyddene på sish-kebab holderen og sæt den på den tændte grill. Pensl kødet, fennikel og tomat spyddene med den BBQ sauce du gemte, hver gang du vender spyddene.

Kødet skal have ca. 20 minutter fordelt, så du vender spyddene hvert 5. minut.

Du skal ikke komme BBQ sauce på sidste gang.

Imens du venter på maden

1. Koger du pastaen, så den er al dente.

2. Blander du lidt salat med lidt rødløg, majs og grønne oliven med hvidløg.

3. Resten af BBQ saucen, koger du op og bruger som sauce, hvis der ikke er så meget tilbage, så spæd det op med ketchup, lidt worchestershiresauce og lidt letmælk. Kog det op og server det med kødet.

Ved bordet

Server kødet med de grillede tomater, sammen med salaten og den friske pasta.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.