0
Ventrechepasta i flødesovs med østershatte og majs

Ventrechepasta i flødesovs med østershatte og majs

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ventrèche
1 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme, og skær kødet i mundrette stykker.

Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider.

østershatteløgmajs
3 min.
Hak grøntsagerne

Imens kødet steger, hakkes løg og svampe groft, og steges sammen med kødet ved middel varme under omrøring.

Skær majskornene fra kolben, og kom dem i panden.

Lad det hele stege i ca. 5 min. under jævnlig omrøring. 

spaghetti
15 min.
Kog spaghettien

Kog spaghettien som angivet på pakken.

fløde 38% (piskefløde)citron
20 min.
Færdiggør sovsen

Hæld fløden i panden til grøntsagerne, og lad sovsen reducere lidt. 

Kom pastaen i sovsen, og smag til med salt, peber og citronsaft.

25 min.
Anretning

Servér straks pastaen i et stort fad.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.