0
Vietnamesisk nudelsalat med svinekød, grønt og friske urter

Vietnamesisk nudelsalat med svinekød, grønt og friske urter

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

På gaderne i Vietnam kan man udover Pho også finde små vogne, der på mirakuløs vis har formået at stable en BBQ grill oven på deres cykel. Her tilbereder de det skønneste svinekød som serveres på en kold nudelsalat kaldet Bun Thit Nuong. Den egentlige ingrediens som gør denne salat helt genial, er den skønne sauce, som serveres til. Den er baseret på fiskesauce, sukker og eddike, og kaldes num noc. Saucen er frisk, umami, syrlig og sød på en gang! 

Allergener:
Hvedemel, Durummel, Nødder, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nudlersalt
1 min.
Nudler

Tænd ovnen på 250 grader 20 min., før du går i gang.

Bring en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt i kog til nudlerne. 

Kom nudlerne i, og kog dem i 30 sekunder. Sluk, og lad dem stå i kogevandet i minimum 5 min.

Sous vide, mør grisenakkesaté krydderinam pla (fiskesauce)
1 min.
Kød

Tag kødet ud af pakken, og kom det med al saften i et ovnfast fad.

Brug to gafler til at trække det i strimler.

Vend strimlerne rundt i kødsaften, sammen med 2/3 af krydderiet, 1/2 spsk. sukker pr kuvert, halvdelen af fiskesovsen og evt. 1 tsk soya, hvis du har.

Fordel kødet godt rundt i fadet, og sæt det i ovnen i 10 min. Rør gerne i kødet undervejs.

gulerodagurkkoriandersalat
6 min.
Grøntsager

Rens gulerødder, agurk, salat og koriander.

Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (tynde stave), eller skræl dem i tynde flager.

Skær agurken i kvarte tern eller tynde stave.

Salaten skylles grundigt, og slynges tør. Skær evt. salaten i grove strimler.

Sæt det hele til side, indtil salaten skal anrettes.

11 min.
Nudler og kød

Se til kødet. Det skal gerne have fået en karamelliseret overflade. Ellers giv det et par minutter mere.

Tjek, om nudlerne er færdige. Nudlerne skal stadig have bid som al dente pasta. Skyl dem derefter under den kolde hane.

nam pla (fiskesauce)Lys eddikesukkersaté krydderi
13 min.
Num Noc

Lav dressingen ved at måle resten af fiskesovsen op. Bland fiskesovsen med samme mængde sukker og samme mængde eddike, som der er fiskesovs.

Kom så 3 gange så meget vand i i forhold til mængden af fiskesovs.

Smag til med resten af krydderiet og evt. lidt salt og sukker.

20 min.
Anretning

Anret på tallerkener først nudler i bunden, så gulerødder, agurk og salat henover. Kom lidt af dressingen over.

Placer kødet i midten eller i siden, og drys med koriander.

Server med resten af dressingen til, så man kan smage sin mad til efter behag. Velbekomme.

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?