På gaderne i Vietnam kan man udover Pho også finde små vogne, der på mirakuløs vis har formået at stable en BBQ grill oven på deres cykel. Her tilbereder de det skønneste svinekød som serveres på en kold nudelsalat kaldet Bun Thit Nuong. Den egentlige ingrediens som gør denne salat helt genial, er den skønne sauce, som serveres til. Den er baseret på fiskesauce, sukker og eddike, og kaldes num noc. Saucen er frisk, umami, syrlig og sød på en gang!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 250 grader 20 min., før du går i gang.
Bring en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt i kog til nudlerne.
Kom nudlerne i, og kog dem i 30 sekunder. Sluk, og lad dem stå i kogevandet i minimum 5 min.
Tag kødet ud af pakken, og kom det med al saften i et ovnfast fad.
Brug to gafler til at trække kødet i strimler.
Vend strimlerne rundt i kødsaften sammen med 2/3 af krydderiet, 1/2 spsk. sukker pr. kuvert, halvdelen af fiskesovsen og evt. 1 tsk soya, hvis du har.
Fordel kødet godt rundt i fadet, og sæt det i ovnen i 10 min. Rør gerne i kødet undervejs.
Rens gulerødder, agurk, salat og koriander.
Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (tynde stave), eller skræl dem i tynde flager.
Skær agurken i kvarte tern eller tynde stave.
Salaten skylles grundigt, og slynges tør. Skær evt. salaten i grove strimler.
Sæt det hele til side, indtil salaten skal anrettes.
Se til kødet. Det skal gerne have fået en karamelliseret overflade. Ellers giv det et par minutter mere.
Tjek, om nudlerne er færdige. Nudlerne skal stadig have bid som al dente pasta. Skyl dem derefter under den kolde hane.
Lav dressingen ved at måle resten af fiskesovsen op. Bland fiskesovsen med samme mængde sukker og samme mængde eddike, som der er fiskesovs.
Kom så 3 gange så meget vand i i forhold til mængden af fiskesovs.
Smag til med resten af krydderiet og evt. lidt salt og sukker.
Anret på tallerkener først nudler i bunden, så gulerødder, agurk og salat henover. Kom lidt af dressingen over.
Placer kødet i midten eller i siden, og drys med koriander.
Server med resten af dressingen til, så man kan smage sin mad til efter behag. Velbekomme.
Kundekommentarer ()