0
Vildt sauté med jordskokgratin, bønner og bacon

Vildt sauté med jordskokgratin, bønner og bacon

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bacon: Skær bacon i strimler og steg det sprødt på en pande - kom det på fedtsugende papir.

Jordskokker og kartoffel gratin med bacon: Skræl jordskokker og kartofler og skyl dem grundigt. Kog dem møre i letsaltet vand i 20-25 minutter. Damp dem tørre og mos det sammen til en grov mos sammen med 1 til 2 spsk. creme fraiche, evt. 1-2 friske rå æggeblommer, hvis du har det (ikke nødvendigt – men det smager godt!) samt sennep og halvdelen af det sprøde bacon. Smag til med salt og peber. Kom gratinen i små ovnsikre skåle og bag dem sprøde og gyldne i en 225 grader forvarm ovn i ca. 15 minutter.

Vildt sauté: Brun vildtkødet lynhurtigt på panden hvor du har stegt bacon – brug fedtstoffet derfra – og sørg for at den er godt varm (det tager max 1 minut!). Hæld det meste af fedtstoffet fra kødet og tilsæt vildtkrydderierne, rist godt igennem i et minuts tid – kom creme fraiche ved og kog igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og vend halvdelen af det hakkede persille deri– servér straks.

Bønner: Nib bønnerne og kog dem i 5-7 minutter med en generøs klat smør og 2-3 spsk. vand under låg. Drys med lidt god flagesalt og godt med sort peber samt den sidste halvdel af den sprøde bacon og det sidste hakkede persille.

Anretning: Som vist på billedet

*Vildt Stew krydderi fra ASA indeholder: Timian, løgpulver, enebær, urtebouillon, laurbærblade, havsalt

Bonusinfo

Vildt krydderi indeholder: 40% Timian, 20% rosmarin 10% rosa peber, 10% enebær, 10% sort peber, 10% laurbærblade

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?