0
Panchettapilaf med cherrytomater, persille og saltet yoghurt

Panchettapilaf med cherrytomater, persille og saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
speltkerner
1 min.
Speltkernerne

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

løgbladsellerismå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailpersille
3 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skyl sellerien, tomaterne og persillen grundigt, og afdryp for vand. Hak løget og sellerien fint, skær tomaterne i halve, og hak persillen groft. 

yoghurt 3,5 %
10 min.
Yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, krydr den med salt, og lad den stå ved stuetemperatur. Kom gerne lidt tørrede krydderier i som fx oregano, timian eller spidskommen. 

pancettatomatpurébouillon
12 min.
Stegning

Skær skindet fra panchettaen, skær den derefter i mundrette stykker, og overfør dem til en kold pande med lidt olie.

Varm panden op til middelhøj varme, og steg panchettaen, til den har fået godt med farve. Tag panchettaen af panden, kom løg og selleri i, og steg dem under omrøring, indtil de bliver gennemsigtige. Gør plads i panden til tomatpureen, og steg den i ca. 1 min. Kom panchettaen, tomaterne, bouillonen og de kogte speltkerner i. Hæld vand i, til det lige dækker. Lad retten simre i ca. 5 min., indtil væden bliver tyk. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pilafen i dybe tallerkener, og top med en skefuld yoghurt. 

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?