Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad couscoussen trække tildækket med film i 5 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra ved at komme couscoussen i en sigte. Rør i den med en ske, og når den er afkølet let, smuldres couscoussen fra hinanden med fingrene eller en gaffel.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl gulerødderne, og skyl dem grundigt sammen med peberfrugten og tomaterne. Halvér peberfrugten, kasser kernehuset og skær peberfrugten i mundrette stykker sammen med tomaten og gulerødderne.
Spred grøntsagerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person, og bag dem i 10-15 min., indtil de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.
Kom pølserne på en pande, og lad dem stege i et par dråber olie over middel varme på begge sider i ca. 15 min. i alt.
Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skyl persillen, afdryp den for vand, og hak den groft.
Kom couscoussen i en stor skål, og vend de bagte grøntsager, persillen, kernerne og cremen med soltørrede tomater godt rundt med 1 spsk. olivenolie og 1/2 spsk. eddike pr. person. Smag til med salt og peber.
Servér couscoussen med de stegte pølser.
Kundekommentarer ()