0

Wienerschnitzler med pommes bateaux

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pommes bateaux

Skræl kartoflerne, og skær dem i både, ca. 8 stk, af hver kartoffel. Læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle. Når de er tørre, kommer du dem i en gryde med vand og 1 tsk. salt, de skal koge ca. 4 – 5 minutter, derefter lægger du dem på et viskestykke og lader dem dampe af.

Rødvins sauce

Skræl guleroden, og pil løget, og skær dem i små tern. Svits løg og gulerødder i lidt smør. Kom dem i en lille gryde i kalvebouillon, og et par kviste frisk timian. Kog bouillonen ind til 1 dl. tilsæt derefter rødvinen samt tomatpuré og kog det ind til det halve. Smag til med salt og lidt peber. Sigt saucen inden servering. Montér den eventuelt med smør for at få et blankt udseende.

Ved grillen

Kartoffel bådene skal stege i lang tid ved svag varme, så brug en støbejerns plade på din grill. Kom lidt smør på, og vend kartoflerne jævnligt, når de er brune og sprøde, kommer du dem i et ildfast fad, kommer lidt fint kværnet salt over, og sætter dem i en forvarmet ovn på 120 ˚C.

Du bliver nødt til at flytte kartoflerne, ellers er der ikke plads til at grille wienerschnitzlerne, så brug en god grill handske og flyt støbejernspladen, eller skift den ud med risten. Pas på at du ikke brænder dig!

Schnitzlerne skal grilles ved fuld varme ca. 2 minutter på hver side, når kødsaften siger op på overfladen er skal de vendes, og når kødsaften igen er tydelig er de klar.

Ved bordet

Server kartoffelbådene sammen med kødet, og lidt salat blandet med krydderioliven og lidt ost i tern, her en marsdamer. Kom lidt knuste madagascar peberkorn på kødet.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.