Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kødet i en skål, tilsæt krydderiblandingen og 1/4 tsk. groft salt pr. pers., og rør kødet sejt.
Lad stå til senere.
Skyl bulguren under koldt vand i en sigte.
Kom den skyllede bulgur i en gryde, tilsæt vand, så det godt og vel dækker, og kog i 8-10 min. under låg ved middel varme, til al vandet er fordampet.
Sluk for varmen, og lad bulguren hvile under låg i 5 min. Rør godt rundt i bulguren, så kornene adskilles.
Hak hvidløget fint, og overfør til en skål med revet citronskal, citronsaft og den søde chilisauce.
Smag vinaigretten til med salt og peber.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge.
Skær broccolien i mindre buketter.
Kog broccolien i ca. 2 min., til den er mør, men stadig har lidt bid.
Lad broccolien dampe af i en sigte, og vend med vinaigretten lige før servering.
Varm en gryde op ved høj varme.
Form 3-4 kødboller pr. pers., og steg dem i 1/2 spsk. olie pr. pers, til de har fået godt med farve på 3 sider, og er gennemstegte.
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og peber.
Servér kødbollerne med yoghurt, broccoli og bulgur.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kommentarer og forslag til opskriften