Trim porrerne, snit dem i 3 mm tynde skiver og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af i mindst 5 min. Skræl imens gulerødderne og snit ligeledes dem i 3 mm tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem helt fint. Smelt smørret i en mellemstor ovnfast pande og sauter porrer og gulerødder ca. 5 min. til de er møre med bid - rør jævnligt, da de skal ikke tage farve.
Pisk imens æg, fløde, salt, peber og evt. masser af finthakket estragon sammen i en stor skål. Kom hvidløg på panden og sauter det med 1 min. Hæld pandens indhold ned i æggeblandingen og tør panden af. Sæt den tilbage på blusset, kom 2 spsk. olie ved og lad den varme godt op. Rør æggekagemassen og grøntsagerne godt sammen og hæld blandingen på panden. Rør i æggemassen med en spatel de første 2-3 min. - kun indimellem og med lange tag langs med bunden. Skru ned til lav varme, når æggemassen har konsistens som en tynd grød. Læg låg på - med en lille sprække, så dampen kan komme ud - og lad æggekagen sætte sig i 8-10 min. Løsn forsigtigt kanterne og ryst panden, så æggekagen løsner sig - den vil stadig være en smule våd i overfladen.
Sæt hele panden ind midt i ovnen ved 225 grader/grill i 3-5 min. til overfladen er fint gylden og æggemassen har sat sig helt. Server med en rest stegt kylling, til en frikadelle eller som frokostret med en grøn salat og groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften