På grænsen mellem halvtør og halvsød
Aromaen er en overdådig hilsen fra de varme lande i form af saftige stenfrugter (litchi, abrikos, fersken), tropiske frugter (mango, passionsfrugt) samt rosenblade og appelsinblomster, der strammes op af et skud citronskal og indrammes i liflige krydderier.
På tungen holder vinen en fyldig, kraftfuld og let olieret strukturer, der balancerer på grænsen mellem halvtør og halvsød. Syreindholdet i Gewurztraminer er fra naturens side lavt, men det, der er, bidrager i denne vin med en salt-agtig, mineralsk og elegant mundfornemmelse, der sammen med et behersket tannisk "grip" afleverer en vin i balance uden at dens tyngde i at kamme over.
Trives bedst til ekstraordinært fede, smagsintense eller krydrede retter, f.eks. dramatisk kraftige oste (f.eks. Münster), fed foie gras, flæsk med sauerkraut, løgsuppe eller sågar sennepsfyldte croque monsieur og hotdogs! Alternativt kan du søge væk fra den europæiske komfortzone med kimchi-fyldt omelet samt spicy kylling Marokko-style.