0

Riesling, Van Volxem, Mosel, TY, 2022

Riesling, Van Volxem, Mosel, TY, 2022, Riesling, Van Volxem, Mosel, TY, 2022
Van Volxem
Tyskland
Mosel
100% Riesling
2022
11,5 %
75 cl.
Det asiatiske køkken, fisk, skaldyr, lyst kød eller som apperitif

Frisk og mineralsk perle

I både duft og smag dominerer livlige nuancer af bl.a. citronskal, fersken, mynte, hvid peber og våde flintesten.

Fornemmelsen af sødme er til stede, men teknisk set er Riesling Trocken - som navnet antyder - en tør vin, hvor den ranke syre og den friske, mineralske tekstur giver en smuk balance mellem det ulmende, komplekse og dog helt rene og præcise.

Velegnet til stenbiderrogn, sushi, østasiatiske karryretter eller til alt godt fra havet - gerne med et skvæt citron på toppen.

Læs mere
Spar 180 kr. ved 6 fl.
Fra
158
128 kr. pr. fl.
Ved 1 fl. 158 kr.
211 kr. pr. l.
Van Volxem
Tyskland
Mosel
100% Riesling
2022
11,5 %
75 cl.
Det asiatiske køkken, fisk, skaldyr, lyst kød eller som apperitif
Spar 180 kr. ved 6 fl.
Fra
158
128 kr. pr. fl.
Ved 1 fl. 158 kr.
211 kr. pr. l.

Denne vin er et godt bevis på, hvor kompromiløst Roman Niewodnicanski fra Van Volxem laver alle sine vine. Vinstokke med en gennemsnitsalder på over 30 år fra stejle terrasser fra forskellige områder af Saar, hvor der arbejdes med særdeles lave udbytter.

I år 2000 købte den unge Roman Niewodnicanski den gamle Van Volxem vingård i Saar. Van Volxem havde sine bedste år bag sig, men med markante investeringer i de bedste vinmarker har Roman på kun 10 år bragt Van Volxem tilbage i rampelyset blandt Tysklands absolut bedst vinproducenter. Et eventyr der kan lade sig gøre da Roman har Bittburger-bryggeri formuen i ryggen og derfor kan tillade sig udelukkende at skele til kvaliteten når der skal laves vin. Vinene laves så naturlige som muligt med brug af naturgær og biodynamisk dyrkning af vinmarkerne.

Her høstes sent, ofte først sidst i november og det giver en blomstringsperiode på helt op 180 dage og dette er med til at give en intensitet og syre i vinene som er helt unik. Kombinationen af fuld fokus på hårdt arbejde i de stejle vinmarker og ekstremt lavt udbytte er med til at bringe Van Volxems vine op blandt verdens absolut ypperste hvad hvidvin angår.

Læs mere
Om Van Volxem

Denne vin er et godt bevis på, hvor kompromiløst Roman Niewodnicanski fra Van Volxem laver alle sine vine. Vinstokke med en gennemsnitsalder på over 30 år fra stejle terrasser fra forskellige områder af Saar, hvor der arbejdes med særdeles lave udbytter.

I år 2000 købte den unge Roman Niewodnicanski den gamle Van Volxem vingård i Saar. Van Volxem havde sine bedste år bag sig, men med markante investeringer i de bedste vinmarker har Roman på kun 10 år bragt Van Volxem tilbage i rampelyset blandt Tysklands absolut bedst vinproducenter. Et eventyr der kan lade sig gøre da Roman har Bittburger-bryggeri formuen i ryggen og derfor kan tillade sig udelukkende at skele til kvaliteten når der skal laves vin. Vinene laves så naturlige som muligt med brug af naturgær og biodynamisk dyrkning af vinmarkerne.

Her høstes sent, ofte først sidst i november og det giver en blomstringsperiode på helt op 180 dage og dette er med til at give en intensitet og syre i vinene som er helt unik. Kombinationen af fuld fokus på hårdt arbejde i de stejle vinmarker og ekstremt lavt udbytte er med til at bringe Van Volxems vine op blandt verdens absolut ypperste hvad hvidvin angår.