Når skoven er grønnest er rødspætten skønnest. Sådan lyder det gamle ordsprog, og det er ganske rigtigt. Det er lige nu, der skal rødspætter på menuen, da de netop nu er fantastisk tykke, saftige og fulde af velsmag.
Så derfor har vi lavet en komplet "enkelt-måltidskasse" med alt tilbehør til den fantastiske Skagen-klassiker "Rødspætte a la Skawbo", som er pandestegt rødspætte på ben med tyttebærsyltetøj, nye kartofler, persillesovs, stegesmør og citron - alt samlet i én kasse. Så bliver det ikke mere sommerligt! Det skulle da lige være, hvis I slutter af med en portion jordbær med fløde til dessert - hermed en anbefaling :-)
Huskokken, der selv har stegt oceaner af spætter, som han siger, ikke mindst qua sine 3 sæsoner som køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant tilbage i starten af 0'erne, har naturligvis lavet en nem og udførlig vejledning, således at oplevelsen bliver helt perfekt.
Vores rødspætter landes dagligt i det lille fiskerleje Strandby lige syd for Skagen af mindre kuttere, hvilket giver den størst mulige friskhed. Vi garanterer, at disse hele flåede rødspætter er så pivfriske, at de nærmest spræller på panden!
Vidste du?
At Strandby syd for Skagen er det sidste sted i hele Danmark, hvor der fiskes og landes levende rødspætter? Skagenfoods "baghave" er derfor propfyldt med hyttefade, hvor rødspætterne opholder sig, indtil de skal flås og sendes til dig. Se det er det man kalder "Hyttefads-kvalitet".
NB. I tilfælde af hård blæst kan de små kuttere i Strandby ikke gå ud. Så henter vi rødspætterne på auktionerne i andre Nordjyske havne, fx. Hirtshals & Hanstholm.
Kassen indeholder til 2 personer:
2 stk hele STORE rødspætter (Pleuronectes platessa), str 1, flået på begge sider
400 g nye kartofler (DK) (Kl.l)
1 glas tyttebærsyltetøj
3 dl bechamel sovs
1 bundt kruspersille (IT) (Kl.l)
1 stk. øko citron (ZA) (Kl.l)
Se vejledning her
KEND DIN FISK - lær ALT om rødspætten her >