0

Fiskearter

De danske farvande byder på mange typer af fisk. For at hjælpe på overblikket kan de inddeles i grupper. I opskrifter vil det ofte være muligt at erstatte én fisketype med en anden fra samme gruppe.

Torskefisk 

Hvilling, kuller, kulmule, lange, lys/mørk sej, torsk, rødfisk, knurhane

Fladfisk

Hellefisk, helleflynder, ising, pighvar, rødspætte, rødtunge, skrubbe, skærising, slethvar, søtunge

Laksefisk

Guldlaks, laks, ørred

Øvrige fisk 

Havkat, havtaske, hornfisk, gedde, makrel, pighaj, sild, sildehaj, stenbider, tun, ål, ålekvabbe

Skaldyr

Hummer, jomfruhummer, krabbe, reje

Bløddyr

Blæksprutte, blåmusling, kammusling, østers

Kend din fisk

Læs mere

Magre og fede fisk

Læs mere

Dorade

Doraden har en oval form med store øjne. Langs siden løber en gylden linje som også ses omkring...
Læs mere

Fjeldørred

De fjeldørreder, vi har i pakkerne fra Skagenfood, er opdrættet på Island. Opdrætteren er...
Læs mere

Fjæsing

Fjæsingen er den giftigste fisk, vi har i vores farvande, men det er samtidig en fedtfattig fisk...
Læs mere

Glashvar

Glashvarren er lidt en sær fætter til pighvarren. Den ligner lidt en blanding af en hvarre og en...
Læs mere

Havbras/havbars

Havbras/havbars har en mild smag og fisken indeholder meget få ben. Den er nem at tilberede, da...
Læs mere

Havkat

Havkatten er en meget fin spisefisk med fast hvidt og velsmagende kød. Hos fiskehandleren sælges...
Læs mere

Havtaske

Havtasken har sin helt egen udstråling, men køn er den ikke. Kaldes også bredflab, gumminakke...
Læs mere

Havørred

Ørreden minder om laksen, men den adskiller sig ved at have en mere kompakt krop og en tykkere...
Læs mere

Hellefisk

Hellefisken er grønlændernes favoritfisk og en af de få fisk, som de også kan fiske om vinteren...
Læs mere

Helleflynder

Helleflynderen er blandt de største fladfisk i verden. Den kan blive over 2 meter lang og veje...
Læs mere

Hvilling

Små hvillinger er en plage for lystfiskere, da fiskene har en uforklarlig evne til at nippe til...
Læs mere

Hornfisk

Hornfisken har en lang slank krop, og kæberne er lange og ligner nærmest et næb. Hornfisk har...
Læs mere

Ising

Isingen lever mest af krebsdyr og foretrækker sandbund, hvor den kan grave sig ned og gemme sig...
Læs mere

Jomfruhummer

Jomfruhummeren (også kaldet dybvandshummer) er en delikatesse, og kødet minder om hummerens,...
Læs mere

Kammusling

Kammuslinger er kendetegnet ved at have to typer af kød i en skal. Lukkemusklen, kaldet...
Læs mere

King crab

King crab er er den mest eksklusive og dyreste krabbe i verden. Kødet er lettere sødligt i...
Læs mere

Knurhane

Knurhanen knurrer faktisk. Ved hjælp af en muskel kan den sætte svømmeblæren i svingninger. Det...
Læs mere

Kuller

Sammen med torsken og sejen hører kulleren til de fiskerimæssigt vigtigste arter inden for...
Læs mere

Kulmule

Kulmulens kød er meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, sværere at tørre ud ved...
Læs mere

Laks

I Danmark er laksen en eftertragtet spisefisk, og den er let at kende på det faste, lyserøde kød...
Læs mere

Lange

Lange er en af de største arter inden for torskefamilien, og den ligner en krydsning mellem en...
Læs mere

Lyssej

Lyssej kaldes også lubbe eller blåsej. Dens ryg er brun og den mørke sidelinie buer over...
Læs mere

Mahi mahi

Mahi mahi er en varmtvandsfisk, og den er eftertragtet af sportsfiskere, da den giver fiskerne...
Læs mere

Makrel

Ryggens grundfarve er græsgrøn, flammet med blåt og overtegnet med mange bølgende tværbånd....
Læs mere

Multe

Multen er kun lejlighedsvis på besøg i de danske farvande. Overvejende i perioden fra juni til...
Læs mere

Mørksej

Mørksej kendes også under navnene gråsej eller bare sej. Sammenlignet med torsken er kødet på en...
Læs mere

Pighaj

Pighajens navn skyldes pigge, der sidder foran hver af de 2 rygfinner. Kødet er benfrit, hvidt...
Læs mere

Pighvar

Pighvarren er næsten cirkelrund. Pighvarren minder meget om slethvarren og hovedet er ligesom på...
Læs mere

Regnbueørred

Det røde bånd på siden af fisken har givet regnbueørreden sit navn. Kødet er fast og minder om...
Læs mere

Rejer

I modsætning til mange andre rejearter er Nordsørejen eller dybvandsrejen rød både før og efter...
Læs mere

Rødfisk

Rødfisken er en delikat spisefisk og særlig velegnet til at stege på skindsiden - når blot...
Læs mere

Rødtunge

Rødtunge forveksles ofte med søtunge. Men de er faktisk noget forskellige i smag og konsistens....
Læs mere

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk - det venstre øje er vandret til højre side. Rødspætten er...
Læs mere

Sild

Kødet er fast, lyst og meget fedtholdigt, derfor er den god og populær som røget ligesom...
Læs mere

Skrubbe

Skrubben er en god spisefisk. Konsistensen er blød, og smagen er kraftigere end rødspættens....
Læs mere

Skærising

Skærisingen er især eftertragtet i Sydeuropa, hvor den betragtes som en af de fineste spisefisk....
Læs mere

Slethvar

Slethvarren er en fremragende spisefisk. Kødet er delikat, hvidt, fast og kan let adskilles fra...
Læs mere

Smørfisk

Det er en yderst velsmagende, men fed fisk. Navnet smørfisk er en fællesbetegnelse for en række...
Læs mere

Stenbider

Stenbideren er let genkendelig på sin runde oppustelige krop. På bugen sidder en sugeskive, som...
Læs mere

Sværdfisk

Sværdfisken er nem at kende med det lange sværd, der udgør ca. 1/3 af fiskens længde. Sværdfisk...
Læs mere

Søtunge

Læs mere

Taskekrabbe

Taskekrabben er en en robust krabbe med en rødbrun farve. Rygskjoldet har en oval form med en...
Læs mere

Torsk

Torskens kød bliver løsere i de varme perioder, hvor den tager mest føde til sig, modsat om...
Læs mere

Torskerogn

Torsken er bedst fra efterår til det tidlige forår. I denne periode er kødet specielt saftigt og...
Læs mere

Tunfisk

Tunfisken minder i kropsform om en makrel. Hovedet og forkroppen er dækket af store hårde...
Læs mere

Ål

I Danmark er ål en eftertragtet og kostbar fisk med særegen karakter, da det er en meget fed...
Læs mere

Ørred

Rødspætten er en højrevendt fladfisk - det venstre øje er vandret til højre side. Rødspætten er...
Læs mere