0

Prestige Vinmenu

Prestige Vinmenu, Prestige Vinmenu

Sommelieren anbefaler / Der er lagt op til en forrygende aften med store vinoplevelser

Sommelier Johan Brodersen fra Ruths Hotel har nøje sammensat denne eksklusive vinmenu der indeholder 6 særligt eksklusive vine til årets SkagenMenu Nytår 2021.

Det er fra absolutte top producenter og alle vinene er udvalgt for bedst muligt at kunne matche retterne i årets Nytårsmenu.

Kassen indeholder:

  • 1 fl. Pierre Paillard Les Parcelles, Champagne, Frankrig
  • 1 fl. 2018 Riesling, Mosbacher Kalkstein Diedesheim Trocken, Tyskland
  • 1 fl. 2017 Chardonnay, Domaine Eden, USA
  • 1 fl. 2016 Pavillon De Taillefer, Saint-Emilion Grand Cru, Frankrig
  • 1/2 fl. Madeira Justinos Boal 5 years, fine
  • 1 fl. Champagne, Mailly Brut Rosé, Frankrig

Se Sommelier Johan Brodersen fortælle om vinene her

 

Læs mere
Spar 600 kr.
Førpris 2800 kr.
2200 kr.

Pierre Paillard Les Parcelles, Champagne, Frankrig

Den elegante cuvée fra Pierre Piallard består af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay fra forskellige, sydvendte parceller. 

I næsen er der grønne æbler, hindbær, blandede citrusfrugter, anis, frisk havluft, kridt og blot et strejf af ristet brød. Smagen udvider med flere spændende nuancer, men vigtigst er den hele tiden ranke, spændstige og næsten salte tekstur, som ringer ved i en utrættelig og forunderligt ren, transparent eftersmag.

Man kan kende en stor champagne ved, at den ikke behøver at spille med musklerne. Det er den for længest ude over, og nu kan det i stedet handle om alle de små ting, der giver livet kulør. En sådan champagne er Les Parcelles.

Druer: 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay

Alkohol: 12%

Anmeldelser:

92 point - Flaskehalsen.nu, januar 2020

"Champagne går aldrig af mode, men moden indenfor Champagne kan skifte. Ikke desto mindre vil det altid være moderigtigt at servere en lækker flaske, der på samme tid er tør og alligevel har en rund og imødekommende bund. Og hvis prisen tilmed er til at have med at gøre, så er det svært svært ikke at være ganske tilfreds. Sådan er tilfældet med denne Champagne fra Pierre Paillard, hvor vi holder os i en prisklasse lige under 300 kr, og hvor vi får en flaske, der er skabt på Chardonnay og Pinot Noir-druer fra en række mindre parceller i det legendariske område. Mens Pierre Paillard gør meget ud af årgangsvinene og de enkelte parcellers særpræg, så er det med denne flaske også lykkedes at skabe en tilgængelig og bredt appellerende vin, der både i pris og i smag rammer de fleste med hang til elegance og finesse, for her er der valuta for pengene, uanset om man er nørd eller nysgerrig."

92 point - Robert Parker/Wine Advocate om 2017-degorgeringen:

"The NV Bouzy Grand Cru Les Parcelles XIII is based on the 2013 vintage plus roughly 40% of reserve wines from 2012, 2011 and 2010. The assemblage consists of 70% Pinot Noir and 30% Chardonnay, fermented in stainless steel and in a few demi-muids. The nicely colored wine (with gold with a pink reflection due to the late harvest and no fining agents) offers a very clear, precise and delicate bouquet of cherries and red berries. Pure and filigreed on the palate, this is a beautifully pure, clear, fresh and delicate blend that reveals impressive mineral structure and length. Simply fascinating. Dosed with 3.5 grams per liter and disgorged in October 2017. Tasted in April 2018."

Champagne, Mailly Brut Rosé, Frankrig

Flot og elegant rosé-champagne. Aromaen er delikat af røde friskplukkede bær, herunder jordbær, hindbær og ribs ledsaget af citrus, flint og saltede mandler. På tungen opvejer en forsigtig og helt mild frugtsødme den saftige frugtsyre og den helt fine og delikate mousse.

Druer: 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay.

Alkohol: 12%

Anmeldelser:

91 point - Wine Enthusiast, november 2019

"Almost pure Pinot Noir with just a touch of Chardonnay, this Champagne offers bright red fruits as well crisp acidity and a tight, mineral texture. The wine has enough bottle age to be ready to drink."

5 stjerner og testens bedste køb i Børsen: "HØJ KVALILTET - LAV PRIS":

"Duft af jordbær og ribs med strejf af citron. Elegant smag med frisk syre og modenhed."

Ole Troelsø skriver også:

"32 udvalgte Rosé Champagner i prisklassen 400 - 2.500 kr. blev blindsmagt af Børsens Vinpanel, og fire endte blandt de øverst placerede."

"...mens Mailly må siges at være kvartettens bedste køb."

"Den fjerde af dagens anbefalinger kommer ikke fra en familie virksomhed men heller ikke fra en stor champagne koncern. Der er nemlig tale om Champagne Mailly, som fremstilles af kooperativet Mailly på basis af druer fra Grand Cru marker."

- Ole Troelsø, Børsen d. 24. maj 2019. Anmeldt til 405,00 kr. pr. flaske v/12 flasker.

91 point - Vinbladet:

"Fin duft med hindbær, citrus og let marcipan. Elegant smag, luftig med fine, markerede bobler og liflig eftersmag."

90 point - Wine Spectator:

"Plenty of depth, offering mushroom, dried berry and forest notes along with the mellowness of a more mature wine. Fine grip and balance are emphasized on the long finish."

Læs mere

2018 Riesling, Mosbacher Kalkstein Diedesheim Trocken, Tyskland

Navnet " Kalkstein" er ikke for sjov: Jordbunden i de udhuggede terrasser ved "Hahnenböhl"-parcellen har et ekstremt højt indhold af kalkstein, og de håndhøstede Riesling-druer videregiver dermed en finesserig, mineralsk, ja nærmest saltet smag og tekstur i vinen. Først er druerne dog presset og mosten gæret i rustfri ståltanke, hvor den har fortsat din modning inden aftapning.

Vinen er tør med en beskeden antydning af frugtsødme. Med den første duftbølge møder man limeskal, appelsinskal og blomsterhonning opfulgt mere forsigtigt af flint og gule pærer. På tungen fremstår Rieslings karakteristiske høje men balancerede syre, mens fornemmelser af salt og kridt giver en rug, prikkende tungefornemmelse og præger den langlivede, bævrende eftersmag.

Druer: 100% Riesling

Alkohol: 13%

Anmeldelser:

92 Point - Din Vin Guide

Årgang 2017 vandt hvidvinstest i Berlinske 2. maj.

2017 Chardonnay, Domaine Eden, USA

Mount Eden vægter altid elegance og renhed højere end koncentration og sødme. I Californisk kontekst er der således tale om en uhørt ren og fokuseret aroma med citrus- og blomsterpræget duft kun nænsomt båret af små, fine nødde-associationer og subtile krydderier fra fadlagring. Samme nuancer går igen i smagen, der har en rig cremet frugt, men hvor det mineralske terroir på Santa Cruz Mountains giver vinen friskhed og en uendelig drikkeglæde.

Druer: 100% Chardonnay

Alkohol: 14,5%

Anmeldelser:

92 point - Vinous v/ Antonio Galloni, september 2020

"The 2017 Chardonnay is absolutely gorgeous. Apricot, tangerine oil, butter and light tropical accents give the 2017 striking exotic character that match its rich oily personality so well. This is a decidedly extroverted wine from Domaine Eden, but it all works so well. There is a feeling of immediacy and allure that makes the 2017 impossible to resist. The Domaine Eden Chardonnay is a blend of declassified barrels (64%) and lots from the Domaine Eden property itself (36%), aged in 2-5 year old wood."

92 point - Robert Parker Wine Advocate, februar 2021

"The 2017 Chardonnay from Domaine Eden is blend of 64% Domaine Eden fruit and 36% Mount Eden estate fruit. The nose is driven by ripe orchard fruits with earthy accents of hay, almonds and beeswax. The palate is silky with plush fruit lit up by a mineral streak and bright acidity, and it finishes long and uplifted. 1,942 cases produced."

Læs mere

2016 Pavillon De Taillefer, Saint-Emilion Grand Cru, Frankrig

Vinmarkens begrænsede størrelse gør, at druerne kan høstes indenfor 2-3 dage under optimale forhold. Efter gæring lagres vinen 12 måneder på franske egetræsfade, hvor 30% er nye og 70% har været brugt 1 år til Vieux Taillefer. Pavillon de Taillefer 2015 har en kompleks aroma med noter af blommer, violer, solbær, hindbær og vanilje.

Vinen er meget elegant og delikat på tungen, med en ren og intens rød frugt, kombineret med smagsnuancer af kaffe, chokolade og cedertræ.

Druer: 80% Merlot og 20% Caberet Franc

Alkohol: 13,5%

Anmeldelser:

4,4 Stjerner - Vivino

Læs mere

Madeira Justinos Boal 5 years, fine

Boal, som er en klon af Malvasia, er en af de mest sjældne hvide druer på Madeira. Farven er flot ren og duften er pakket med karamelliserende mandler, cola, cigaræske, karamel og røg. Smagen er overraskende frisk og saftig kombineret med en let sødme med nødder, karamel og appelsinskal.

Anmeldelser:

4,5/6 dråber - Vinmagasinet Grape:

"Meget sjov vino som enhver bør prøve. Her er en vin, der har fuld smæk på syren men i en harmonisk indpakning der er rigtig sjov, god og nem at gå til."

- Grapes Smagepanel, December 2014

Mad About Madeira 2013:

"My favorite in the quartet of the classic grapes. Inviting nose with burnt sugar, walnuts, honeyed fruits, some spices and orange peel on top of that. Impressive intensity on the palate. Some smoked tea, vanilla, candied orange peel and moist tobacco. Sugar cane syrup as well, just as the one produced on the island. Impressive precision on the finale, with great balancing acidity. Brilliant."

Læs mere

Læs mere
Om Champagnerne

Pierre Paillard Les Parcelles, Champagne, Frankrig

Den elegante cuvée fra Pierre Piallard består af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay fra forskellige, sydvendte parceller. 

I næsen er der grønne æbler, hindbær, blandede citrusfrugter, anis, frisk havluft, kridt og blot et strejf af ristet brød. Smagen udvider med flere spændende nuancer, men vigtigst er den hele tiden ranke, spændstige og næsten salte tekstur, som ringer ved i en utrættelig og forunderligt ren, transparent eftersmag.

Man kan kende en stor champagne ved, at den ikke behøver at spille med musklerne. Det er den for længest ude over, og nu kan det i stedet handle om alle de små ting, der giver livet kulør. En sådan champagne er Les Parcelles.

Druer: 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay

Alkohol: 12%

Anmeldelser:

92 point - Flaskehalsen.nu, januar 2020

"Champagne går aldrig af mode, men moden indenfor Champagne kan skifte. Ikke desto mindre vil det altid være moderigtigt at servere en lækker flaske, der på samme tid er tør og alligevel har en rund og imødekommende bund. Og hvis prisen tilmed er til at have med at gøre, så er det svært svært ikke at være ganske tilfreds. Sådan er tilfældet med denne Champagne fra Pierre Paillard, hvor vi holder os i en prisklasse lige under 300 kr, og hvor vi får en flaske, der er skabt på Chardonnay og Pinot Noir-druer fra en række mindre parceller i det legendariske område. Mens Pierre Paillard gør meget ud af årgangsvinene og de enkelte parcellers særpræg, så er det med denne flaske også lykkedes at skabe en tilgængelig og bredt appellerende vin, der både i pris og i smag rammer de fleste med hang til elegance og finesse, for her er der valuta for pengene, uanset om man er nørd eller nysgerrig."

92 point - Robert Parker/Wine Advocate om 2017-degorgeringen:

"The NV Bouzy Grand Cru Les Parcelles XIII is based on the 2013 vintage plus roughly 40% of reserve wines from 2012, 2011 and 2010. The assemblage consists of 70% Pinot Noir and 30% Chardonnay, fermented in stainless steel and in a few demi-muids. The nicely colored wine (with gold with a pink reflection due to the late harvest and no fining agents) offers a very clear, precise and delicate bouquet of cherries and red berries. Pure and filigreed on the palate, this is a beautifully pure, clear, fresh and delicate blend that reveals impressive mineral structure and length. Simply fascinating. Dosed with 3.5 grams per liter and disgorged in October 2017. Tasted in April 2018."

Champagne, Mailly Brut Rosé, Frankrig

Flot og elegant rosé-champagne. Aromaen er delikat af røde friskplukkede bær, herunder jordbær, hindbær og ribs ledsaget af citrus, flint og saltede mandler. På tungen opvejer en forsigtig og helt mild frugtsødme den saftige frugtsyre og den helt fine og delikate mousse.

Druer: 90% Pinot Noir og 10% Chardonnay.

Alkohol: 12%

Anmeldelser:

91 point - Wine Enthusiast, november 2019

"Almost pure Pinot Noir with just a touch of Chardonnay, this Champagne offers bright red fruits as well crisp acidity and a tight, mineral texture. The wine has enough bottle age to be ready to drink."

5 stjerner og testens bedste køb i Børsen: "HØJ KVALILTET - LAV PRIS":

"Duft af jordbær og ribs med strejf af citron. Elegant smag med frisk syre og modenhed."

Ole Troelsø skriver også:

"32 udvalgte Rosé Champagner i prisklassen 400 - 2.500 kr. blev blindsmagt af Børsens Vinpanel, og fire endte blandt de øverst placerede."

"...mens Mailly må siges at være kvartettens bedste køb."

"Den fjerde af dagens anbefalinger kommer ikke fra en familie virksomhed men heller ikke fra en stor champagne koncern. Der er nemlig tale om Champagne Mailly, som fremstilles af kooperativet Mailly på basis af druer fra Grand Cru marker."

- Ole Troelsø, Børsen d. 24. maj 2019. Anmeldt til 405,00 kr. pr. flaske v/12 flasker.

91 point - Vinbladet:

"Fin duft med hindbær, citrus og let marcipan. Elegant smag, luftig med fine, markerede bobler og liflig eftersmag."

90 point - Wine Spectator:

"Plenty of depth, offering mushroom, dried berry and forest notes along with the mellowness of a more mature wine. Fine grip and balance are emphasized on the long finish."

Om hvidvinene

2018 Riesling, Mosbacher Kalkstein Diedesheim Trocken, Tyskland

Navnet " Kalkstein" er ikke for sjov: Jordbunden i de udhuggede terrasser ved "Hahnenböhl"-parcellen har et ekstremt højt indhold af kalkstein, og de håndhøstede Riesling-druer videregiver dermed en finesserig, mineralsk, ja nærmest saltet smag og tekstur i vinen. Først er druerne dog presset og mosten gæret i rustfri ståltanke, hvor den har fortsat din modning inden aftapning.

Vinen er tør med en beskeden antydning af frugtsødme. Med den første duftbølge møder man limeskal, appelsinskal og blomsterhonning opfulgt mere forsigtigt af flint og gule pærer. På tungen fremstår Rieslings karakteristiske høje men balancerede syre, mens fornemmelser af salt og kridt giver en rug, prikkende tungefornemmelse og præger den langlivede, bævrende eftersmag.

Druer: 100% Riesling

Alkohol: 13%

Anmeldelser:

92 Point - Din Vin Guide

Årgang 2017 vandt hvidvinstest i Berlinske 2. maj.

2017 Chardonnay, Domaine Eden, USA

Mount Eden vægter altid elegance og renhed højere end koncentration og sødme. I Californisk kontekst er der således tale om en uhørt ren og fokuseret aroma med citrus- og blomsterpræget duft kun nænsomt båret af små, fine nødde-associationer og subtile krydderier fra fadlagring. Samme nuancer går igen i smagen, der har en rig cremet frugt, men hvor det mineralske terroir på Santa Cruz Mountains giver vinen friskhed og en uendelig drikkeglæde.

Druer: 100% Chardonnay

Alkohol: 14,5%

Anmeldelser:

92 point - Vinous v/ Antonio Galloni, september 2020

"The 2017 Chardonnay is absolutely gorgeous. Apricot, tangerine oil, butter and light tropical accents give the 2017 striking exotic character that match its rich oily personality so well. This is a decidedly extroverted wine from Domaine Eden, but it all works so well. There is a feeling of immediacy and allure that makes the 2017 impossible to resist. The Domaine Eden Chardonnay is a blend of declassified barrels (64%) and lots from the Domaine Eden property itself (36%), aged in 2-5 year old wood."

92 point - Robert Parker Wine Advocate, februar 2021

"The 2017 Chardonnay from Domaine Eden is blend of 64% Domaine Eden fruit and 36% Mount Eden estate fruit. The nose is driven by ripe orchard fruits with earthy accents of hay, almonds and beeswax. The palate is silky with plush fruit lit up by a mineral streak and bright acidity, and it finishes long and uplifted. 1,942 cases produced."

Om rødvinen

2016 Pavillon De Taillefer, Saint-Emilion Grand Cru, Frankrig

Vinmarkens begrænsede størrelse gør, at druerne kan høstes indenfor 2-3 dage under optimale forhold. Efter gæring lagres vinen 12 måneder på franske egetræsfade, hvor 30% er nye og 70% har været brugt 1 år til Vieux Taillefer. Pavillon de Taillefer 2015 har en kompleks aroma med noter af blommer, violer, solbær, hindbær og vanilje.

Vinen er meget elegant og delikat på tungen, med en ren og intens rød frugt, kombineret med smagsnuancer af kaffe, chokolade og cedertræ.

Druer: 80% Merlot og 20% Caberet Franc

Alkohol: 13,5%

Anmeldelser:

4,4 Stjerner - Vivino

Om dessertvinen

Madeira Justinos Boal 5 years, fine

Boal, som er en klon af Malvasia, er en af de mest sjældne hvide druer på Madeira. Farven er flot ren og duften er pakket med karamelliserende mandler, cola, cigaræske, karamel og røg. Smagen er overraskende frisk og saftig kombineret med en let sødme med nødder, karamel og appelsinskal.

Anmeldelser:

4,5/6 dråber - Vinmagasinet Grape:

"Meget sjov vino som enhver bør prøve. Her er en vin, der har fuld smæk på syren men i en harmonisk indpakning der er rigtig sjov, god og nem at gå til."

- Grapes Smagepanel, December 2014

Mad About Madeira 2013:

"My favorite in the quartet of the classic grapes. Inviting nose with burnt sugar, walnuts, honeyed fruits, some spices and orange peel on top of that. Impressive intensity on the palate. Some smoked tea, vanilla, candied orange peel and moist tobacco. Sugar cane syrup as well, just as the one produced on the island. Impressive precision on the finale, with great balancing acidity. Brilliant."

Video præsentation af vinene