Det Kærlige Måltid

Ved havnebassinerne på Aarhus havn ligger der et køkken, hvor unge frivillige snitter grøntsager, får gryderne til at simre og får duften til at sprede sig. Her arbejder de unge for at gøre en forskel for kriseramte familier med velsmagende og nærende måltider. Det er grundideen bag non-profit projektet Det Kærlige Måltid, som vi i Skagenfood har valgt at støtte op om.

Detkaerligemaaltid22

Det Kærlige Måltid er for dem, der har allermest brug for det. Det handler om at støtte og drage omsorg, når hverdagen i en familie bliver slået i stykker af livstruende sygdom eller alvorlige ulykker. Rammes vi af en alvorlig krise i livet, er velsmag og nærende måltider forståeligt nok sjældent førsteprioritet. Og ofte forsvinder appetitten også. Men selv hvis vi kommer ud for alvorlige kriser, har vi brug for gode måltider. Måske endda særligt her.

Nærende velsmag og nye fællesskaber

Det Kærlige Måltid har to overordnede missioner. Projektet vil hjælpe kriseramte familier med velsmagende, farverige og nærende måltider. Og så vil det knytte nye fællesskaber, og lære unge frivillige, hvordan madlavning og aktiv deltagelse kan gøre en forskel.

De ramte familier modtager hver uge, i mindst 8 uger i træk, fire velsmagende og nærende hovedretter og en dessert. Retterne er lavet på økologiske kvalitetsråvarer, de er rige på fuldkorn og tilsmagt med kærlighed. Projektet kan selvfølgelig ikke helbrede livstruende sygdomme i sig selv, men det kan være en af de nærende og vigtige brikker, der gør det muligt at komme igennem og komme sig oven på et svært forløb. Det kan være en af de brikker, der gør det muligt at samle hverdagen igen, når den er blevet slået i stykker.

Detkaerligemaaltid5

Maden laves af unge frivillige under kyndig ledelse af en professionel kok. På den måde vil Det Kærlige Måltid også gerne give de unge en nyttig viden med gennem livet og samtidig bygge bro mellem sygdomsramte og unge mennesker. De unge lærer ikke blot at lave velsmagende, sunde måltider, men lærer også at samarbejde og lede. Og så lærer de, at madlavning og fællesskab kan være med til at gøre en meningsfuld forskel.

Frisk fisk og gode råvarer

Det Kærlige Måltid serverede sine første farverige og velsmagende måltider i januar 2019.

Detkaerligemaaltid6

Projektet finansieres af donationer fra fonde og samarbejdspartnere. Det er også på den måde, at vi i Skagenfood har valgt at bidrage til projektet - med frisk fisk og gode råvarer. Vi håber, at det kan bidrage til opløftende og velsmagende måltider i en vanskelig tid.

Du kan læse meget mere om starten på Det Kærlige Måltid, om stifter Charlotte Thyberg og endda om, hvordan du selv kan bidrage til projektet på deres hjemmeside: www.detkaerligemaaltid.dk