0
Æble timian medister fra Grambogård med krydrede kikærter og grønkål

Æble timian medister fra Grambogård med krydrede kikærter og grønkål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom medisteren i letsaltet kogende vand med et par kviste timian og et par lauerbærblade og lad den småsimre ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Sluk for blusset og lad den trække lige så lang tid som den simrede. Du kan nu skære den ud i stykker eller stege den hele medister på en pande med smør. NB. Man kan også stege medisteren rå på en grill.

Krydrede kikærter: Skræl skalotteløg og hvidløg. Skræl æblerne og fjern kernehuset og skær dem i tern af ca. 1x1 cm. Sauter halvdelen af æblerne af i 50 g smør sammen med tynde skiver af hvidløg, skalotteløg samt alle de tørre krydderier (fennikelfrø, spidskommen, gurkemeje). Tilsæt nu de forkogte kikærter. (Kog udblødte kikærter møre i ca. 35-40 minutter i rigeligt letsaltet vand). Lad det hele riste godt igennem. Kom nu det plukkede, vaskede og tørrede grønkål i og lad det sautere med i 3-4 minutter. Vend inden servering de sidste æbler i og smag til med salt og peber.

Server gerne brød og en god relish til retten - f.eks af agurk, græskar eller lignende

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?