Næringsfordeling pr. person
Energi: 555 kcal
Fedt: 10,5g
Kulhydrat: 64,4g
Protein: 41g
Kostfibre: 15,5g
Krydr kødet med salt på begge sider og læg det til side.
Pil løget, skrub kartoflerne og skyl æblet, agurken og grønkålen.
Skær agurken ud i tynde skiver og krydr med salt.
Sæt en gryde med vand og salt over til at blanchere kålen i. Riv bladene fra grønkålen ud i mundrette stykker og skær løget og æblet i tynde skiver.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge) og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne, til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere.
Kog kålen i 2 min, afdryp for vand og gem til anretning.
Varm en pande op ved middelhøj varme og steg løg og æble i 1 tsk. olie pr. person i ca. 10 min under omrøring, til blandingen er blød og cremet. Smages til med salt.
Varm en ny pande op ved høj varme med 1 tsk. olie. Læg kyllingebrystet på panden og steg det i ca. 4 min på hver side til det er gennemstegt. Lad det herefter hvile indtil servering, hvor det skæres i 1 cm tykke skiver.
Vend agurkerne i 1 spsk. eddike pr. person.
Anret kødet ovenpå æble/løg-blandingen og top med grønkål. Serveres med lune kartofler og agurkesalat.
Kommentarer og forslag til opskriften