
Del broccolien i små buketter og skær stokken i små tern. Giv dem et 1-2 min. opkog i letsaltet vand, overhæld med koldt vand og dræn godt. Del løgene i knold og top; snit toppene fint og gem dem til drys, og skær knoldene i både. Skær peberfrugterne i tynde strimler og hak hvidløgene fint. Varm olien op på en ovnfast pande og sauter broccoli, løgbåde, hvidløg og peberfrugt ved middelvarme i ca. 5 min. til væden er fordampet. Pisk imens æggene sammen og rør fløde, ost, salt og peber i. Hæld æggemassen over grøntsagerne, drys med sesamfrø og bag æggekagen ved 175 grader i 25-30 min. til den er fast og gennembagt. Drys med de fintsnittede løgtoppe og server som frokostret eller let aftensmad med brød og fx et stykke stegt fisk eller kød til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften