0
Æggekage med hjertesalat og æble
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Næringsfordeling pr. person

Energi: 566 kcal

Fedt: 24,9g

Kulhydrat: 46,8g

Protein: 32,4g

Kostfibre: 12,8g

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
æg2melede kartoflerbroccolismå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailfløde 9%pecorino romano
1 min.
Æggekagen

Forvarm ovnen til 200 °C grader. Skræl kartoflerne og skær dem i 1x1 cm stykker.

Skyl tomaterne og broccolien grundigt og skær broccolien ud i buketter.

Varm en pande der kan tåle at komme i ovnen op ved høj varme. Steg kartoflerne og broccolien i 2 tsk. olie pr. person i ca. 10 min. under omrøring. Slå æggene ud i fløden, pisk det med en gaffel og krydr med salt. Skær osten ud i små stykker. Sluk for varmen og tilsæt tomat, ost og æggemassen. Bag æggekagen i ovnen i ca. 10 min.

olivenolie, ekstra jomfrusalteddike
20 min.
Salaten

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person.

Skyl salaten og æblet grundigt og afdryp for vand. Pluk salaten ud i blade og skær æblet i cm stykker.

Vend salaten i dressingen lige før servering.

30 min.
Anretning

Fordel æggekagen ud på tallerkener og top med salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.