0

Ægte mexicansk chili med vildtkød i strimler og frisk tomatsalsa

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chili: Soigner gulerødder, løg og 2 fed hvidløg. Kom dem i en foodprocessor og hak dem helt fint. Rens peberfrugterne og skær dem i små tern. Brun vildtkødet i lidt olie og krydr med salt og peber. Tag kødet op og sauter gulerødder, løg og hvidløg i 5 min. Læg kødet tilbage i gryden sammen med peberfrugter, 2 stk. tørret chili, de hakkede tomater og alle de hele og stødte krydderier (på nær kakao). Lad chilien simre under låg ved middel varme i en lille times tid. Tag låget af, tilsæt kakao og bønner og kog i yderligere 5-10 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og stødt chili.

Salsa: Snit forårsløgene i helt tynde skiver og hak 1 fed hvidløg og den friske koriander fint. Skær cherrytomaterne i små tern og bland det hele sammen. Hak 1 stk. tørret chili fint og rør halvdelen i tomaterne sammen med 2-3 spsk. limesaft og 1 spsk. olie og salt og peber. Lad salsaen trække køligt i 10 min. og smag til med salt, peber og evt. mere chili.

Server sammen med basmatiris eller bløde tortillaer, guacamole, cremefraiche og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?