Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr fisken godt med salt, og gem den til senere.
Hak løg og bladselleri groft, og overfør begge dele til en gryde med 1/2 tsk. olie pr. person. Steg grøntsagerne under jævnlig omrøring i ca. 10 min., indtil de er helt møre og gyldne.
Hæld tomatpassata i gryden, og lad den simre, indtil man er klar til at bygge lasagnen.
Smag til med salt og peber.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1/2 tsk. olie og 1/4 dl. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil sovsen har den rette cremede konsistens.
Blend evt. bechamelsaucen, hvis der er klumper i. Smag til med salt.
Hæld halvdelen af tomatsovsen i et ildfast fad, dernæst halvdelen af bechamelsaucen i et tykt lag henover. Fordel fisken udover bechamelsaucen og dæk med et tyndt lag af spaghetti.
Hæld resten af tomatsaucen og bechamelsaucen henover på samme vis som før og afslut med et lag af mozzarellaost.
Bag lasagnen i ca. 30 min., indtil osten har fået godt med farve og pastaen er blød, når man stikker igennem den.
Servér lasagnen direkte fra ovnen.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften