0
Laks med sommerhvidkål, pære og kota
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Laks, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

pæreKota-ost
10 min.
Forbered toppingen

Skær pære og ost i små tern.

lille hvidkål
15 min.
Steg kålen

Skær kålen i mundrette stykker.

Sæt en pande over på høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 tsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vendes med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

ASC laks med skind
20 min.
Bag fisken

Dæk et ildfast fad med bagepapir. Læg fisken med skindsiden opad henover.

Skru ovnen ned til 140 grader varmluft.

Bag fisken i 6-7 min., indtil den begynder at flage, og man nemt kan tage skindet af.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartofler og kål, og top med ost og pære.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
26,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,6 g
Kulhydrat:
50,3 g
heraf sukkerarter:
13,6 g
Kostfibre:
9,6 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?