0
Østershatte “carbonara” med ansjoser og fennikel

Østershatte “carbonara” med ansjoser og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Hvedemel, Ansjoser, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
østershatteFennikelløg
1 min.
Grøntsager

Riv svampene i mindre stykker, og varm en stor gryde op ved høj varme.

Steg svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de får godt med farve.

Imens pilles løget, og fenniklen skylles. Hak begge dele fint.

Skru ned for svampene, og tilsæt løg og fennikel. Lad det stege under omrøring i ca. 5 min., indtil det bliver gyldent.

penne pasta
10 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

ægkrystal karlansjoser
15 min.
Æggemassen

Slå ægget ned i en skål, riv osten heri, og pisk det grundigt sammen. 

Hak ansjoserne, og bland dem i æggemassen.

20 min.
Blanding af retten

Kom pastaen i gryden med grøntsagerne (gem kogevandet fra pastaen).

Sluk for blusset, hæld æggemassen i gryden, og vend det hele godt rundt, indtil æggemassen begynder at blive cremet. Tilsæt ca. 2 spsk. pastavand pr. person (pastaen suger meget vand), og smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Servér pastaen i dybe tallerkener.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
544 kcal
Fedt:
5,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
54,1 g
heraf sukkerarter:
6,8 g
Kostfibre:
5,3 g
Protein:
23,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?