0
Bøf og rigatoni med stegt aubergine, tomat og parmesan

Bøf og rigatoni med stegt aubergine, tomat og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel, Fuldkornsdurumhvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginebacon i tern
1 min.
Sauce

Start med at sætte en stor gryde vand over til pasta. Husk et godt skud salt.

Skyl aubergine, og skær den i tern på ca. 1x1 cm.

Sæt en stor pande over ved middelhøj varme. Steg bacon, indtil den bruner i kanterne uden at blive helt sprødstegt. Tag bacon af panden, men efterlad evt. baconfedt. Steg aubergineternene i 5-7 min., til de er møre og har taget farve.

tomatpassata
5 min.
Rigatoni

Kog rigatoni efter anvisning på pakken.

Kom bacon tilbage i panden sammen med aubergineternene. Tilsæt tomatsaucen og ca. 2-3 spsk. pastavand pr. kuvert. Lad retten simre lidt.

Kom den afdryppede rigatoni over i tomatsaucen, vend forsigtigt rundt, og varm igennem.

20 min.
Bøffer

Bøfferne steges på en hed pande i halvt smør/halvt olie.

De skal ikke stege for længe, kun 1-2 min. på hver side.

Lad bøfferne hvile, indtil de skal serveres.

parmigiano reggiano (Parmesan)rucola
30 min.
Anretning

Anret rigatoni med tomatsauce i dybe tallerkener. Læg bøffen ovenpå med rucola og fintrevet ost ovenpå.

Velbekomme!

NB: Billedet her er taget uden den stegte bøf og med rigatoni i stedet for ravioli.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?