0
Åbne enchilladas med kuller, chili og cheddar

Åbne enchilladas med kuller, chili og cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet uden skind
1 min.
Skær fisken

Forvarm ovnen til 200 grader alm. varme.

Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm, og krydr dem godt med salt.

løg
5 min.
Hak løget

Hak løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel i en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person, og steg ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil løgene bliver gyldne.

Kom den anden halvdel i en stor skål sammen med 3 spsk. eddike pr. person. Vend godt rundt, og lad løgene stå og trække. 

chili beans
10 min.
Rør bønnerne

Rør bønnerne i kasserollen med løg, og varm retten op.

Smag til med salt og peber.

farmhouse cheddarrød chili
15 min.
Bag enchilladas

Dæk en bradepande med bagepapir, og spred tortillas ud på pladen.

Fordel bønner og fisk ud på tortillaerne, og riv ost og chili henover.

Bag i ca. 10 min., indtil fisken er tilberedt, og osten er smeltet.

spidskålappelsin
25 min.
Lav salaten

Skræl appelsinen, og fjern så meget af det hvide som overhovedet muligt.

Hak kålen i tynde strimler, og skær appelsinen i tynde skiver. Kom begge dele i skålen med syltede løg, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber. 

30 min.
Anretning

Servér de varme enchilladas med salaten til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Disse majs tortillas af høj kvalitet er fremstillet af mexicansk majs, vand og salt og er økologiske, glutenfri og fyldt med smag.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Næringsindhold pr. person:

Energi:
582 kcal
Fedt:
15,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
59,7 g
heraf sukkerarter:
8,8 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
46,8 g