Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader alm. varme.
Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm, og krydr dem godt med salt.
Hak løget i tynde skiver. Kom den ene halvdel i en kasserolle med 1 tsk. olie pr. person, og steg ved middel varme under jævnlig omrøring, indtil løgene bliver gyldne.
Kom den anden halvdel i en stor skål sammen med 3 spsk. eddike pr. person. Vend godt rundt, og lad løgene stå og trække.
Rør bønnerne i kasserollen med løg, og varm retten op.
Smag til med salt og peber.
Dæk en bradepande med bagepapir, og spred tortillas ud på pladen.
Fordel bønner og fisk ud på tortillaerne, og riv ost og chili henover.
Bag i ca. 10 min., indtil fisken er tilberedt, og osten er smeltet.
Skræl appelsinen, og fjern så meget af det hvide som overhovedet muligt.
Hak kålen i tynde strimler, og skær appelsinen i tynde skiver. Kom begge dele i skålen med syltede løg, og vend godt rundt. Smag til med salt og peber.
Servér de varme enchilladas med salaten til.
Disse majs tortillas af høj kvalitet er fremstillet af mexicansk majs, vand og salt og er økologiske, glutenfri og fyldt med smag.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften