Næringsfordeling pr. person
Energi: 566 kcal
Fedt: 24,9g
Kulhydrat: 46,8g
Protein: 32,4g
Kostfibre: 12,8g
Forvarm ovnen til 200 °C grader. Skræl kartoflerne og skær dem i 1x1 cm stykker.
Skyl tomaterne og broccolien grundigt og skær broccolien ud i buketter.
Varm en pande der kan tåle at komme i ovnen op ved høj varme. Steg kartoflerne og broccolien i 2 tsk. olie pr. person i ca. 10 min. under omrøring. Slå æggene ud i fløden, pisk det med en gaffel og krydr med salt. Skær osten ud i små stykker. Sluk for varmen og tilsæt tomat, ost og æggemassen. Bag æggekagen i ovnen i ca. 10 min.
Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. eddike og ½ tsk. sennep og lidt salt pr. person.
Skyl salaten og æblet grundigt og afdryp for vand. Pluk salaten ud i blade og skær æblet i cm stykker.
Vend salaten i dressingen lige før servering.
Fordel æggekagen ud på tallerkener og top med salaten.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kommentarer og forslag til opskriften