Chili: Soigner gulerødder, løg og 2 fed hvidløg. Kom dem i en foodprocessor og hak dem helt fint. Rens peberfrugterne og skær dem i små tern. Brun vildtkødet i lidt olie og krydr med salt og peber. Tag kødet op og sauter gulerødder, løg og hvidløg i 5 min. Læg kødet tilbage i gryden sammen med peberfrugter, 2 stk. tørret chili, de hakkede tomater og alle de hele og stødte krydderier (på nær kakao). Lad chilien simre under låg ved middel varme i en lille times tid. Tag låget af, tilsæt kakao og bønner og kog i yderligere 5-10 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og stødt chili.
Salsa: Snit forårsløgene i helt tynde skiver og hak 1 fed hvidløg og den friske koriander fint. Skær cherrytomaterne i små tern og bland det hele sammen. Hak 1 stk. tørret chili fint og rør halvdelen i tomaterne sammen med 2-3 spsk. limesaft og 1 spsk. olie og salt og peber. Lad salsaen trække køligt i 10 min. og smag til med salt, peber og evt. mere chili.
Server sammen med basmatiris eller bløde tortillaer, guacamole, cremefraiche og en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften