
Pisk 3 spsk. olie, chiliflager, honning, salt og peber sammen og smag dressing til med citronsaft. Lad den trække 10-15 min., så chilien kan få lov at afgive smag. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne ud og snit kødet i halvmåneformede skiver. Skær skallen af ananasen, fjern stokken og skær kødet i tynde skiver. Befri melonen for skal og kerner og snit kødet i skiver. Snit salaten i fine tynde strimler og bred den ud på 4 forretstallerkner. Anret agurk, ananas og melon flot på salaten. Rist rejerne på panden i lidt olie ved høj varme, 1 min. Skru lidt ned, kom finthakket hvidløg, salt og peber ved og rist yderligere 1 min. eller til rejerne lige er møre. Fordel dem ovenpå salaten, dryp med dressing og drys med fintsnittet pibeløg og gerne hakket koriander. Server straks som forret med godt groft brød og koldt smør til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften