0

Agurke-, ananas- og melonsalat med ristede tigerrejer og chili-honningdressing (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pisk 3 spsk. olie, chiliflager, honning, salt og peber sammen og smag dressing til med citronsaft. Lad den trække 10-15 min., så chilien kan få lov at afgive smag. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne ud og snit kødet i halvmåneformede skiver. Skær skallen af ananasen, fjern stokken og skær kødet i tynde skiver. Befri melonen for skal og kerner og snit kødet i skiver. Snit salaten i fine tynde strimler og bred den ud på 4 forretstallerkner. Anret agurk, ananas og melon flot på salaten. Rist rejerne på panden i lidt olie ved høj varme, 1 min. Skru lidt ned, kom finthakket hvidløg, salt og peber ved og rist yderligere 1 min. eller til rejerne lige er møre. Fordel dem ovenpå salaten, dryp med dressing og drys med fintsnittet pibeløg og gerne hakket koriander. Server straks som forret med godt groft brød og koldt smør til.

Kommentarer og forslag til opskriften