Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom sorghum i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., indtil de er møre.
Hak løg, mandler og persille fint, og overfør til en skål med kødet. Tilsæt rasp, krydderiblanding og 1/4 tsk fint salt pr. person. Rør det godt sammen.
Varm en gryde op ved middelhøj varme, og form 3-4 kødboller pr. person. Steg bollerne i 1/2 spsk. olie pr. person i 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.
Hæld passataen i gryden med kødbollerne, og lad det simre 5 min. Smag tomatsovsen til med salt og peber.
Skær guleroden i tynde skiver med en kartoffel skræller. Overfør til en skål og vend med 1/2 spsk. olie og eddike pr. person, og smag til med salt og peber.
Fordel sorghum i skåle, og servér albondigas og gulerodssalat til.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()