Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Hak spinaten, mandlerne, løget og hvidløget fint. Riv guleroden på den grove side af et rivejern.
Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person. Tilsæt spinaten, guleroden og halvdelen af løg og hvidløg.
Varm en gryde op ved middelhøj varme, og form 3-4 kødboller pr. person. Steg bollerne i 1 tsk. olie pr. person i 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.
Kom mandler og resten af løg og hvidløg i gryden under omrøring, og lad det stege ved middel varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt krydderiblandingen, og lad det stege med i yderligere 1 min. Hæld tomatsugoen i retten, og lad den simre i ca. 10 min.
Krydr med salt og peber lige før servering.
Servér albondigasretten med de bagte kartofler.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kundekommentarer ()