0
Albondigas med hakket spinat, gulerod, mandler og kartoffelfritter

Albondigas med hakket spinat, gulerod, mandler og kartoffelfritter

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

hakket oksekød 3-6%løghvidløgmandler
10 min.
Lav kødfarsen

Hak spinaten, mandlerne, løget og hvidløget fint. Riv guleroden på den grove side af et rivejern.

Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person. Tilsæt spinaten, guleroden og halvdelen af løg og hvidløg.

Skagenfood tomatsugoAlbondigas krydderi
20 min.
Lav albondigas

Varm en gryde op ved middelhøj varme, og form 3-4 kødboller pr. person. Steg bollerne i 1 tsk. olie pr. person i 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.

Kom mandler og resten af løg og hvidløg i gryden under omrøring, og lad det stege ved middel varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt krydderiblandingen, og lad det stege med i yderligere 1 min. Hæld tomatsugoen i retten, og lad den simre i ca. 10 min. 

Krydr med salt og peber lige før servering.

35 min.
Anretning

Servér albondigasretten med de bagte kartofler.

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
600 kcal
Fedt:
23,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
53,5 g
heraf sukkerarter:
12,6 g
Kostfibre:
13,9 g
Protein:
39,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?