Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog ris efter anvisning på posen.
Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem med vand*. Blend dem i en blender med pillede hvidløgsfed, tahin, hummuskrydderiblandingen (gem lidt til at drysse over til sidst), 1/2 -1 dl god olivenolie, saften fra 1/4 -1/2 citron samt evt. lidt vand.
Smag humussen til med salt, kom den i en bredbundet skål, og dryp med lidt ekstra olivenolie, det sidste af krydderiblandingen, og din hummus er færdig. Er der noget tilbage, kan det sagtens spises dagen efter.
*Fif: du kan evt. tage 1/3 af kikærterne fra, og riste dem sammen med de små kødboller.
Rør kødet sammen med lidt salt og 2/3 af Albondigas krydderiblandingen. Form farsen til små bitte kødboller - gerne 7-9 pr. pers. du laver mad til.
Rist dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber samt det sidste af krydderiblandingen.
Skræl og snit rødløgene så fint du kan.
Kom de snittede løg i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug løgene med salten med hænderne, og lad dem trække et minut.
Kom 1 - 2 spsk. citronsaft på, og vend rundt. Vent 1 minut og drys med lidt sukker, til der er god sur/sød balance.
Skyl spinat, og tør den i en salatslynge.
Vend salaten med yoghurt og syltede løg. Smag til med lidt salt, peber, lys eddike og en smule sukker.
Som vist på billedet. Server ris i en skål på siden.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Kundekommentarer ()