Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak ligeledes mandlerne fint.
Skyl persille, afdryp den for vand, og hak den fint.
Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person. Tilsæt halvdelen af løg, hvidløg og persille.
Varm en gryde op ved middelhøj varme, og form 3-4 kødboller pr. person. Steg bollerne i 1/2 spsk. olie pr. person i 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.
Kom mandler og resten af løg og hvidløg i gryden under omrøring, og lad det stege ved middel varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt krydderiblandingen, og lad det stege yderligere 1 min. Hæld flåede tomater i retten, og lad den simre i ca. 10 min.
Krydr med salt og peber lige før servering.
Skyl kålen grundigt, og afdryp den for vand. Skær bladene fra stilken, og hak bladene fint. Vend dem med resten af persillen, lidt eddike og 1/2 spsk. olivenolie. Smag til med salt.
Servér albondigas med speltkerner, og top med den finthakkede kål.
Velbekomme!
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kundekommentarer ()