0
Albondigas med mandler og let råsyltet kål

Albondigas med mandler og let råsyltet kål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

hakket oksekød 3-6%løghvidløgpersillemandlerflåede tomaterAlbondigas krydderi
3 min.
Albondigas

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak ligeledes mandlerne fint. 

Skyl persille, afdryp den for vand, og hak den fint.

Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med 1/4 tsk. salt pr. person. Tilsæt halvdelen af løg, hvidløg og persille. ​

Varm en gryde op ved middelhøj varme, og form 3-4 kødboller pr. person. Steg bollerne i 1/2 spsk. olie pr. person i 2 min. på to sider, indtil de får godt med farve.

Kom mandler og resten af løg og hvidløg i gryden under omrøring, og lad det stege ved middel varme, indtil det bliver gyldent. Tilsæt krydderiblandingen, og lad det stege yderligere 1 min. Hæld flåede tomater i retten, og lad den simre i ca. 10 min. 

Krydr med salt og peber lige før servering.

 

palmekålLys eddike
20 min.
Kålen

Skyl kålen grundigt, og afdryp den for vand. Skær bladene fra stilken, og hak bladene fint. Vend dem med resten af persillen, lidt eddike og 1/2 spsk. olivenolie. Smag til med salt.

30 min.
Anretning

Servér albondigas med speltkerner, og top med den finthakkede kål.

Velbekomme!

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
599 kcal
Fedt:
28,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
42,5 g
heraf sukkerarter:
12,4 g
Kostfibre:
11,6 g
Protein:
39,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?