0
All in one gnocchi med ricotta og parmesan

All in one gnocchi med ricotta og parmesan

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

 

hvidløggnocchibabyspinattomatpassatafrisk ricotta
1 min.
All in one gnocchi

1) Tænd ovnen på 200 grader. 

2) Snit hvidløg fint. Dryp olivenolie i et ildfast fad, og fyld hvidløg, gnocchi og spinat i fadet.

3) Top med tomatpassata og en smule vand. Krydr gavmildt med salt og peber, dryp med lidt olivenolie, og top med klatter af ricotta. 

4) Sæt fadet i den varme ovn, og lad det tilberede i 15-20 min. Tilsæt en smule mere vand hvis behov. 

farvede gulerødderagurk
15 min.
Snack grønt

5) Skræl gulerødderne, og skær dem og agurk i stave. Anret begge dele på et fad. 

27 min.
Anretning

6) Servér gnocchi i fadet med snackgrønt til, og riv parmesanost over. 

TIP 1: Hvis ikke alle er vilde med spinat, så undlad den i retten, og spis den med lidt vinaigrette som salat ved siden af. 

TIP 2: Selvom børn spiser med, kan en sjat hvidvin i saucen være lækker. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.