
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1) Tænd ovnen på 200 grader.
2) Snit hvidløg fint. Dryp olivenolie i et ildfast fad, og fyld hvidløg, gnocchi og spinat i fadet.
3) Top med tomatpassata og en smule vand. Krydr gavmildt med salt og peber, dryp med lidt olivenolie, og top med klatter af ricotta.
4) Sæt fadet i den varme ovn, og lad det tilberede i 15-20 min. Tilsæt en smule mere vand hvis behov.
5) Skræl gulerødderne, og skær dem og agurk i stave. Anret begge dele på et fad.
6) Servér gnocchi i fadet med snackgrønt til, og riv parmesanost over.
TIP 1: Hvis ikke alle er vilde med spinat, så undlad den i retten, og spis den med lidt vinaigrette som salat ved siden af.
TIP 2: Selvom børn spiser med, kan en sjat hvidvin i saucen være lækker.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften