Retten her tager lidt længere tid end det plejer i Lynkassen.
MEN det hele passer nærmest sig selv...
Så du kan lave resten af retten, mens kyllingen er i ovnen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver. Skær kartoflerne i kvarte og citronen i skiver.
Bred det hele ud i et stort ildfast fad eller på bagepapir på en bageplade.
Del evt. lårene ved ledet, og top dem oven på rødderne. Dryp det hele med olivenolie, drys med salt, og sæt fadet i ovnen.
Lad det stege i ovnen i 30-40 min., eller til kyllingen er gennemtilberedt, og rødderne er møre.
Snit porre og hvidløg fint, og sautér begge dele i olivenolie på en varm pande i ca. 10 min. Det skal ikke tage farve, men falde sammen.
Tilsæt fløde, kog det ind til en lækker creme, og smag til med salt og peber.
Hak persillen groft.
Anret salat på et fad, og dryp med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber.
Servér all-in-one kylling i fadet, top med persille, og nyd straks med cremede porrer og salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften