0
All-in-one-kylling med cremet porre og salat

All-in-one-kylling med cremet porre og salat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter

Retten her tager lidt længere tid end det plejer i Lynkassen.

MEN det hele passer nærmest sig selv...

Så du kan lave resten af retten, mens kyllingen er i ovnen.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakkersmå kartoflercitronhele kyllingelår
1 min.
Kylling og rødder

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skrub eller skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver. Skær kartoflerne i kvarte og citronen i skiver.
Bred det hele ud i et stort ildfast fad eller på bagepapir på en bageplade. 

Del evt. lårene ved ledet, og top dem oven på rødderne. Dryp det hele med olivenolie, drys med salt, og sæt fadet i ovnen.

Lad det stege i ovnen i 30-40 min., eller til kyllingen er gennemtilberedt, og rødderne er møre. 

porrerhvidløgfløde 38% (piskefløde)
15 min.
Flødeporre

Snit porre og hvidløg fint, og sautér begge dele i olivenolie på en varm pande i ca. 10 min. Det skal ikke tage farve, men falde sammen. 

Tilsæt fløde, kog det ind til en lækker creme, og smag til med salt og peber.

bredbladet persillemix salater
35 min.
Anretning

Hak persillen groft. 

Anret salat på et fad, og dryp med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber. 

Servér all-in-one kylling i fadet, top med persille, og nyd straks med cremede porrer og salat til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.