Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1) Skær kyllingen i tern. Steg dem i olivenolie i en stor, varm, dyb pande., Steg til de er gyldne og gennemstegt. krydr kyllingen med salt og tag den op af panden.
2) Kom bulgur i en kasserolle og tilsæt 1,5 dl kogende vand pr. 125 g bulgur. Kog det hele op. Sluk og lad den trække under låg i mindst 10 minutter. Smag til med salt og lidt olivenolie.
3) pil imens hvidløg og løg og hak begge dele.
Skær tomaterne i tern og skræl ingefær eller lad være - riv den fint.
4) Sautér løg og hvidløg i panden fra kyllingen, det skal ikke tage farve, men falde let sammen. CA. 3 min.
5) Tilsæt tandorikrydderi og gerne en stor smørklat. Steg ganske kort. Tilsæt friske tomater, ingefær og tomater fra karton. Kom kokosmælk på og lad saucen koge næsten helt indtil servering. kKydr med salt og peber undervejs.
6) Blend saucen med en stavblender. Tilsæt kylling og smag til.
7) anret bulgur i dybe tallerkner. Top med almost butter chicken og yoghurt og spicy nigella til dem der vil have.
Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori.
Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.
Spicy nigella & sesam indeholder:
33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager
Kommentarer og forslag til opskriften