0
Almost butter chicken med ingefær og couscous

Almost butter chicken med ingefær og couscous

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her får du en butterchicken, der har masser af gulerødder i saucen.

Så du kan spise masser af sauce på den allerbedste måde.

Det er vigtigt, at koge gulerødderne helt møre, så du kan blende dem ind i saucen.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst i ternløghvidløggulerødderingefærtandoori masalaflåede tomaterkokosmælk
1 min.
Kylling og sauce

Brun kyllingen i olivenolie i en stor dyb pande. Lad den tage godt med farve, og stege lige akkurat, til den er gennemstegt. Krydr med salt, og tag den af panden. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. 

Kom lidt mere olie i panden, og sautér gulerødderne i 3-4 min. Tilsæt lidt vand efter kort tid, og sæt låg på, så de kan blive helt møre. Kom begge slags løg ved, og sautér i yderligere 1-2 min. Ingen af delene skal tage farve. 

Tilsæt lidt revet ingefær, krydr med salt og peber og tandoori masala, og tilsæt evt. en smørklat, flåede tomater og kokosmælk. Lad det hele koge i 5-10 min., til gulerødderne er helt møre. Blend saucen med en stavblender, og smag til med salt og evt. mere ingefær.

couscousforårsløggrøn chili
18 min.
Couscous og topping

Fyld couscous i en skål, og overhæld den med kogende vand + 2-3 cm. Dæk den til med film, og lad den trække i 10 min. Løsn couscous med en gaffel, og smag den til med salt. 

Snit forårsløg og chili fint.  

27 min.
Anretning

Vend kyllingen i saucen, og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og peber. 

Anret couscous i dybe tallerkener. Top med kylling og sauce ,og pynt med forårsløg og chili efter smag. Servér straks. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?