0
Almost butterchicken med babyspinat og cashewnødder

Almost butterchicken med babyspinat og cashewnødder

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Pakistansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her får du en cremet, lækker "almost butterchicken" proppet med græskar, så den kan nydes på en hverdag med fin samvittighed. 

Du kan vende spinat i saucen lige inden servering, hvis alle er fans. Eller toppe med spinat og cashew ved servering. 

Brug evt. kun 1/2 græskar og 1/2 flaske med passatta, hvis I kun er 2 personer.

TIP: Du kan riste cashewnødderne i lidt olie, og krydre dem med salt, hvis du vil. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmatibutternut squash
1 min.
Ris og butternut

Sæt en gryde med vand over til butternutten.

Flæk butternutten, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær butternutten i grove stykker. Kom stykkerne i en gryde med 2-3 cm kogende saltet vand, og damp dem helt møre under låg.

Skyl risene, og kom dem i en gryde med vand der dækker + 2-3 cm. Kog risene under låg i 7-10 min. Sluk, og lad dem trække færdige under låget.  

Hopballe Mølle kylling, bryst i terntomatpassatafløde 38% (piskefløde)nigellafrø / jomfru i det grønneløghvidløgTomater på stilk
6 min.
Butterchicken

Brun kyllingen i olie i en stor dyb pande, og tilsæt 1-2 spsk. smør, når den er gylden og gennemstegt. Krydr kyllingen med salt, og tag den af panden. 

Hak hvidløg og løg fint, og skær tomaterne i tern. Sautér begge dele i olie på den varme pande fra kyllingen. Det skal ikke tage farve. Kom afdryppede græskar ved, og krydr med tandoori.

Tilsæt passatta og fløde, og kog det op. Blend saucen med en stavblender, og smag til med nigella, salt, peber og evt. et nip sukker. 

Kom kyllingen tilbage i panden, og lad det hele koge sammen. 

 

babyspinatcashewnødder
28 min.
Servering

Anret ris og "almost butterchicken" i dybe tallerkener. Top med spinat og cashewnødder, og servér straks. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Tandoori masala anvendes til fx tandoori kylling, en ret hvor kyllingen er dækket med en blanding af almindelig yoghurt, salt og tandoori masala. Kyllingen steges derefter i ovnen ved meget høj varme. Kylling lavet på denne måde har en rosa ydre og en velsmagende aroma. Man kan også med fordel bruge fisk eller paneer med tandoori. 

Tandoori Masala indeholder:

Spidskommen, koriander, nelliker, kanel, ingefær, hvidløgspulver, chili, gurkemeje og muskatnød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?