Lahmacun er en tyrkisk pizza med krydret kød på.
Her i en nem version med ekstra mange grøntsager......
Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Rør kødet med salt, peber og lahmacun krydderi.
Riv løg og tomater på den grove side af et rivejern og hvidløg på den fine side.
Rør det hele i farsen, og tilsæt ca. 1/2 tsk. tomatpuré pr. pers.
Rul dejene helt tyndt ud til aflange pizzaer på et meldrysset bord, og læg dem på bagepapir på bageplader (2 stk. pr. plade).
Fordel kødet på dejen, dryp med olivenolie, og krydr evt. med salt og peber.
Bag dem i den varme ovn i ca. 15-20 min., eller til de er gyldne og gennemtilberedte.
Skær peberfrugt og agurk i små tern, og snit kål og persille fint.
Skær citron i både.
Servér varme almost lahmacun toppet med sprøde grøntsager og citronbåde til.
Lahmacun (tyrkisk pizza) krydderiblanding indeholder:
25% Korianderfrø, 25% spidskommen. 15% sumak, 10% paprika, 10% sort peber, 5% cayenne, 5% allehånde, 5% kanel
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kommentarer og forslag til opskriften