Du kan med fordel lave små okonomiyakier, så alle får en lille én, i stedet for at lave 1-2 store. Men sæt da tilberedningstiden lidt ned.
Du kan evt. udelade risen, og blot nyde okonomiyakien med det krydrede gris og de fintsnittede porrer.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Snit spidskål, riv gulerødder, og snit porren fint (gem lidt porre til servering).
Fyld grøntsagerne i en skål, drys med lidt salt, og klem dem med hænderne, så de falder sammen.
Opmål 1/2 dl hvedemel pr. pers., og opløs bouillonpulver i 1 dl kogende vand pr. pers.
Pisk æg og bouillon sammen, og pisk herefter mel i. Krydr med salt, og vend grøntsagerne i dejen.
Steg 1-2 store okonomiyakier, eller steg dem i portionsstørrelse.
De store skal stege i olie i 10-12 min. under låg. Vend dem, gerne ved hjælp af en stor tallerken, og steg dem på den anden side uden låg. Laver du dem i mindre størrelse, skal du tilpasse stegetiden efter det.
Steg grisekød i strimler i olie på en pande ved høj varme i 5-7 min., til de er gyldne og gennemtilberedte.
Krydr med salt og fivespice, tag det af panden, og vend med hoisin.
Rør evt. mayonnaise med en smule lys eddike.
Anret okonomiyaki toppet med lidt mayonnaise, fivespice gris og lidt fintsnittet porre, og servér ris til.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kommentarer og forslag til opskriften