0

Amerikansk pie med vildt, grønne bønner og rodfrugter

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg. Rens alle rodfrugterne og skær dem i små tern. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand.  Snit dem i ½ cm små stykker. Bind krydderurterne sammen med lidt kødsnor til en bouquet garni.

Varm lidt olie op i en gryde og brun kødet af deri med lidt salt og peber. Tag kødet op og rist dernæst løg, rodfrugter og bønner i min. 5-7 minutter. Kom igen kødet i gryden sammen med din bouquet garni, flåede tomater, oksefond og Worchestershiresauce og lad det simre uden låg i 20-30 min. til det er kogt ind til en let tyk og cremet konsistens.

For et smurt rundt ildfast fad eller springform med den ene rulle dej. Kom vildt"gryden" i og bred det godt ud. Læg den anden rulle henover og tryk den godt til i kanterne. Pensl hele overfladen med sammenpisket æg og brug en skarp kniv til at ridse (et dekorativt mønster?) i overfladen, så dampene kan komme ud. Sæt pien i ovnen ved 175 grader og bag den ca. 20 min. til dejen er gylden og sprød.

Server med hvidløgsærter og en fyldig grøn salat til.

Hvidløgsærter: Rør 3 dl græsk yoghurt med 1-2 fed presset hvidløg, citronpeber og salt. Vend 5 dl optøede ærter deri og smag til - juster evt. konsistensen med lidt mælk, hvis den er for tyk.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.