Hak løg og hvidløg. Rens alle rodfrugterne og skær dem i små tern. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter. Køl ned i isvand. Snit dem i ½ cm små stykker. Bind krydderurterne sammen med lidt kødsnor til en bouquet garni.
Varm lidt olie op i en gryde og brun kødet af deri med lidt salt og peber. Tag kødet op og rist dernæst løg, rodfrugter og bønner i min. 5-7 minutter. Kom igen kødet i gryden sammen med din bouquet garni, flåede tomater, oksefond og Worchestershiresauce og lad det simre uden låg i 20-30 min. til det er kogt ind til en let tyk og cremet konsistens.
For et smurt rundt ildfast fad eller springform med den ene rulle dej. Kom vildt"gryden" i og bred det godt ud. Læg den anden rulle henover og tryk den godt til i kanterne. Pensl hele overfladen med sammenpisket æg og brug en skarp kniv til at ridse (et dekorativt mønster?) i overfladen, så dampene kan komme ud. Sæt pien i ovnen ved 175 grader og bag den ca. 20 min. til dejen er gylden og sprød.
Server med hvidløgsærter og en fyldig grøn salat til.
Hvidløgsærter: Rør 3 dl græsk yoghurt med 1-2 fed presset hvidløg, citronpeber og salt. Vend 5 dl optøede ærter deri og smag til - juster evt. konsistensen med lidt mælk, hvis den er for tyk.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften