0

Andebryst med røsti og blåbær-portvinssauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

And: Rids fedtet i et ternet mønster, riv appelsinskallen og pluk timianen henover og krydr med salt og peber. Gnid det hele godt ind i andebrysterne, kom dem i en pose og læg dem på køl i en times tid. Krydr igen med salt og steg dem 4-5 min. på hver side ved middel varme til brysterne er gyldne og rosastegte. Lad dem hvile 5 min. inden de skæres i skiver.

Røsti: Skræl bagekartoflerne og riv dem groft. Vend dem med salt og peber og form dem til 3 flade ”kager”. Varm smørret op på en pande og steg røstierne gyldne på begge sider. Læg dem på en bageplade og bag dem færdig i ovnen ved 175°C i ca. 15 min.

Sauce: Kom halvdelen af bærrene i en gryde sammen med portvin og gelé og kog det ned til halvdelen. Rør resten af bærrene og senneppen i og varm saucen igennem. Smag til med salt og peber.

Server gerne med blandede bitre salater (fx frisée, julesalat eller escarole) med en sød honningdressing.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?