0

Andebryster med honningristede kartofler, æble/estragonsauté og appelsinsauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Honningristede kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem netop møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og kom dem i en lille bradepande sammen med 3 spsk. honning, 3 spsk. olivenolie, dijonsennep, salt og peber. Vend det hele godt rundt og rist kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. til de er fint gyldne.

Æble/estragonsauté: Befri æblerne for stilk og kernehus og snit æblekødet i tynde både. Snit skalotteløgene i tynde skiver og hak estragonbladene let. Varm lidt olivenolie op på en pande og sauter skalotteløgene til de er bløde og klare. Kom æbler, estragon, 1 spsk. honning og citronsaft ved, krydr med lidt salt og peber og sauter yderligere 2-3 min. Hæld hønsefonden på, kog det ind til det halve og smag til.

Andebryster: Rids brystskindet i et småternet mønster og gnid det godt med salt og lidt peber. Læg brysterne på en tør kold pande med skindsiden nedad og sæt den over ved middel varme. Steg stille og roligt til skindet er gyldent. Tag brysterne af panden, læg dem i et ildfast fad og stik et stegetermometer i. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader til termometret viser 55 grader (rosa). Lad brysterne hvile tildækket 5-10 min. inden de skæres i tynde skiver.

Appelsinsauce: Riv appelsinskallen fint (af 1 appelsin) og pres saften af alle 3. Fjern det meste af andefedtet fra panden brugt til bruning. Kom appelsinskal, -saft og sukker ved og kog det stille og roligt ind til det halve. Tilsæt Cointreau (kan udelades) og kog ind til saucen lige "hænger ved" skeen.

Kommentarer og forslag til opskriften